2019-07-05 486 views
近年興台式芋圓甜品之前都有食過其他不過始終啲竽圓差少少見啲food blogger推介依間就試下都多人 要自己搵位坐 等咗一陣然後自己去落單Menu都好多選擇同配答主要係底嘅分別: 仙草/豆花/紫米/紅豆沙而配料雖然有跟死 不過可以另加錢加自己想要嘅配料影相出黎好似唔大 但其實一碗好大架!自己一個多數食唔曬 最好叫一個多啲配料嘅 然後2人share賣相超吸引😍影出黎又靚豆花2號 ($42) +$6 芋頭一開始見到佢有啲驚伏因為原來糖水底望落好似係超甜嗰種但係食落又okay喎 同豆花夾味豆花細膩滑嫩 入口即化 亦好香黃豆味薏仁扁大粒 少少硬硬地 正是我鍾意嘅質感配豆花一齊食 又硬又軟👍🏻地瓜望落似紅蘿蔔 但係食落又幾香甜架喎 質感扎實綽密最好食莫過於另加嘅芋頭💜+$6 一大舊食落勁香芋頭味 質感軟綿 ‘妹妹’地 中間部分似芋泥總之係上品芋頭 芋頭控會明白的🥰招牌仙草沙冰 ($45)招牌野一定要試嘅佢面係仙草加芋圓底係沙冰芋圓超級Q 煙韌彈牙🧡軟身唔硬唔粉仙草都勁滑嘟嘟 同豆花分別係佢口感比較似啫喱 而且係清涼沙冰其實唔好食🙈不過消暑 食完成個人降咗温 冇咁躁熱❄️夏日熱辣辣必食-其實好抵食
近年興台式芋圓甜品

+$6 一大舊
食落勁香芋頭味 質感軟綿 ‘妹妹’地 中間部分似芋泥
總之係上品芋頭 芋頭控會明白的🥰
招牌仙草沙冰
招牌仙草沙冰 ($45)
招牌野一定要試嘅
夏日熱辣辣必食
其實好抵食 一大碗$4x 可以2人share
平均每人$30有找
好睇又好食
我仲對佢嘅芋頭念念不忘😂好想再食啊!
我已經係差唔多自己食曬啲芋頭地瓜咁濟
一定再黎❤️