2018-07-05 404 views
誤打誤撞黎左呢間甜品店, 由於仲係晚飯時段, 所以店內客人仲未有客人, 入到去基本上可以任坐  牆上寫住左熱評如潮嘅 Openrice 必食甜品: 綿綿冰類 & 榴槤類。 由於呢兩款甜品都唔係好啱我食, 所以我就直接睇 Menu 翻開 Menu 第 1 頁, 有個甜品店嘅簡單介紹, 原來佢嘅甜品全部都係現場製作, 唔係工場交黎, 搞到我開始有 D 期待 芋圓控嘅我, 當然唔會錯過食芋圓甜品嘅每一個機會啦 芋圓丸 $38 $38 黎講, 雖然喺深水埗唔算好超值, 但對於我黎講, 呢碗甜品真係夠晒抵食, 因為佢非常足料  有芋泥、芋圓、地瓜圓、紫薯圓、芝麻湯圓、明珠 & 薏米, 簡直就係大集薈 成個甜品由於有芋泥嘅關係, 所以食落去嘅口感會比較 “傑” 身。 佢 D 芋圓 Size 比平時出面食嗰 D 大粒好多, 差不多同粒湯圓一樣大, 果然唔係工場交黎嘅貨色, 而且芋頭、地瓜 & 紫薯味道非常濃厚, 我相信芋圓迷一定會超鐘意呢個甜品

芋圓控嘅我, 當然唔會錯過食芋圓甜品嘅每一個機會啦

芋圓丸 $38

2018-07-04
$38 (Dinner)