筆者介紹:人稱「肥佬B」,自2009年加入openrice,一直以openrice用作bookmark餐廳用途。踏入三十之年,心廣體胖嘅我quota遞減,故每逢可以出街食飯定必事前做足功課,以免浪費quota,希望透過寫食評同大家分享飲食心得和介紹我嘅口袋餐廳。作為新界仔嘅我,更與女友相約「每月港島一餐」,有興趣就即刻follow我啦!有追開食評就知我好鐘意去大鴻輝一鍋堂打邊爐,但你又知唔知我好少食個度嘅雪糕?無他,因為我要留肚去松記買外賣番屋企食!其實基本上我唔係好嗜甜,但我個好有性格又鐘意食甜品嘅女友就好鐘意食糖水,往往都會痴佢幾啖食,痴下痴下搞到我都幾鐘意!因為女友好鐘意食芒果,同時又好鐘意食西半個d一粒粒口感嘅野,所以每次都一定叫芒果大西米多奶!入面會有三塊芒果肉、大西米、花奶同芒果汁!四樣都係好簡單嘅野,但夾埋就好好食!識食嘅,拎到番屋企擺凍箱雪多幾個字先食,幫你個邊爐下一下火!

芒果大西米
2018-08-01
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$28 (Last Night Supper)
芒果大西米