2018-01-08
話說我真係好想食芝士火鍋,上次就特登去咗唔係好大連鎖店食,結果大失所望,心有不甘應我立即再搵過間芝士火鍋食,結果比我搵到之前喺觀塘食過嘅lava java竟然出咗個芝士火鍋套餐,即刻去試吓。一去到真係諗都唔使諗就叫咗個$368嘅芝士火鍋二人餐。軟殼蟹南瓜汁意大利飯個南瓜汁好濃,好似加咗芝士咁樣,一畢起啲飯竟然做到拉絲嘅效果,個意大利飯就偏軟少少,啱返香港人嘅口味,而且佢可以做到啲飯唔黐住隻匙羹,每一粒飯都有南瓜汁包住,個軟殼蟹嘅炸漿好薄,炸得香脆又唔太熱氣,裏面啲蟹肉仲係好多汁。黑松露芝士火鍋 加$38本身以為黑松露係加左入去只是入面,原來係一碟上,可以自己決定要加多少,個芝士仲好濃,比一般食到嘅芝士多好多奶味,女仔會鍾意食啲。配料方面有大蝦,雞肉,麵包,薯條,車厘茄,粟米芯同西蘭花,火腿 加$58,我自己最鍾意就係雞肉,估唔到咁夾,首先啲雞肉佢煎香除咗個外皮,本身已經好香雞肉味,再用芝士包裹成個雞肉,每一啖都更加濃郁。另外我仲幾鍾意薯條,芝士薯條真係一個最佳嘅配搭,薯條炸得香脆,但係裏面有唔會變咗乾柴,如果想熱少少嘅話可以將薯條浸係芝士入面來啲。你間餐廳另外最出名嘅就係佢哋啲嘢飲,杯
一去到真係諗都唔使諗就叫咗個$368嘅芝士火鍋二人餐。
軟殼蟹南瓜汁意大利飯
黑松露芝士火鍋 加$38
你間餐廳另外最出名嘅就係佢哋啲嘢飲,杯杯都整得好靚,龍燈你會比較甜,都係啱女仔飲,最重要仲可以影相呃like嘛。
龍貓焦糖朱古力 補$20
三眼仔抹茶鮮奶 補$20
兩個人埋單$550左右,價錢相當合理,一定比某連鎖店嘅芝士火鍋出色。