2018-09-24
朋友生日,想搵間靚少少但又靜少少嘅餐廳慶祝,見到餐廳網上評價唔錯,預先book左檯,避免到時去到要等位咁掃興。環境唔算特別靚,但勝在燈光調得暗暗地,幾有情調,所以見到唔少情侶黎食。平時食野,見到有set就嗌set,貪佢夠抵食,今次都唔例外,不過其實除左menu上嘅野食,發現餐廳黑板上都寫左其他更多嘅選擇。首先上檯嘅係西餐一定有嘅餐包,比起其他餐廳,餐包種類真係幾豐富下,有牛角包、提子包同餅乾。是日餐湯係番茄濃湯,質地幾傑下,味道新鮮唔假。沙拉有兩種可以簡,自己比較偏愛紅菜頭果款,加左黑醋,酸酸地比較開胃。芝士BBQ醬燒美國豬仔骨豬仔骨燒得好入味同好嫩,份量一個人食應該會覺得略膩,但味道有驚喜。餐會加埋薯條,薯條係幼身果隻,似McDonald,比起粗身薯條,口感不足。北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露一上檯,見到三大舊帶子,非常搶眼,帶子味道都冇令人失望,夠鮮甜。不過略嫌黑松露味唔算太出,蘑菇切得太細,口感層次路夠兩杯熱檸水值得一提,雖然職員人數唔算多,但service唔錯,見冇水就不停斟,抵讚!
是日餐湯係番茄濃湯,質地幾傑下,味道新鮮唔假。
北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露
兩杯熱檸水