大圍MTR 出去有好多私人經營既小店,意蠔屋系其中一間經營用心既餐廳。入面有特色野飲,都有唔同種類既焗飯、意粉。 星期六係石門訓練完和隊友去食,意蠔屋主力推芝士焗飯/意粉。朋友點左芝士焗野菌雞飯,我就食焗菠菜雞肉飯,跟餐野飲係凍檸茶。意蠔屋既芝士焗xx 系列落足好多芝士,又夠熱,食到尾都仲可以拉到一條條既芝士出來,我覺得食太多芝士會有dd濟,但朋友本身好中意食芝士,所以就食到好滋味。芝士焗菠菜雞肉飯。菠菜和芝士撈埋食好夾,鹹淡岩岩好,雞肉都唔會太老。另外菠菜帶新鮮感給比較油膩的芝士。二者搭配得岩岩好。芝士海鮮飯D海鮮都夠新鮮,配好濃郁既芝士成個口都好滿足。餐廳餐飲就普普通通,無咩特別好飲。

芝士海鮮飯D海鮮都夠新鮮,配好濃郁既芝士成個口都好滿足。
餐廳餐飲就普普通通,無咩特別好飲。
2015-03-18
$65 (Dinner)