2022-06-16 612 views
素年4間分店之中,我覺得深水埗總店嘅食物最好食,而且朋友鍾情於佢嘅芫茜意大利飯,所以我哋就去咗總店食晚飯。日式定食 ($88)日式定食包括有麵豉湯、什錦配菜烏冬同甜品。我係素年開業初期試過呢款日式定食,食物質素差不多,但感覺味道清淡咗。腐皮嘅味道好似出面壽司店食到嘅腐皮壽司,湯底有淡淡嘅豉油香味,如果鍾意食濃味嘅朋友會覺得唔夠味。枝豆係冇味,如果用鹽調味下會更好食。木耳絲味道有D奇怪,而且口感黐立立,似用咗納豆去調味。芫茜意大利飯 ($88) (走五辛)意大利飯食落有白汁忌廉嘅味道,配料有蘆筍同茄子,我本身超鍾意食芫茜,所以覺得芫茜味唔夠濃,面頭再放多D生芫茜會更好食。芫茜檸檬梳打 (跟餐加$24)芫茜控必點嘅飲品,梳打本身芫茜味唔濃,可以按個人口味搗爛芫茜,不過建議唔好整得咁爛,如果唔係味道就會變得比較苦。柚子青瓜梳打 (跟餐加$24)

日式定食 ($88)

芫茜意大利飯 ($88) (走五辛)

芫茜檸檬梳打 (跟餐加$24)

柚子青瓜梳打 (跟餐加$24)

2022-05-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner