2018-02-11 41 views
呢間花花世界‧玫瑰咖啡室以仿真度高嘅玫瑰花作為成間店舖裝潢同食物嘅主題,喺門口就見到有好多花藤點綴,一入到去少女心即刻俾周圍嘅花海溶化晒,朋友仲係咁驚嘆個環境好靚、好浪漫,而且成間舖都係打卡位,又有道具提供,真係好啱我哋幾個女仔一路食野一路影相!Waitress安排左我哋坐喺開放式鳥籠嘅位,好有英式hightea嘅feel。咁因為我哋去之前已經食左啲野,唔係好肚餓就三個人share左一份水牛城雞翼(小食)、一份香煎比目魚配玫瑰香檳汁(主菜),仲有一份Rosecake with ice-cream(甜品)。Waitress好nice好好人,就算我哋只係叫左一份maindish,但見我哋有三個女仔都送多兩碗餐湯。今日嘅餐湯係羅宋湯,飲落有啲辣,好開胃,但略嫌辣味有少少蓋過個牛尾味,不過餐湯嚟講算係唔錯。水牛城雞翼味道不過不失,唔算好辣,份量幾多,啱啱好每人食到兩隻。香煎比目魚配玫瑰香檳汁都幾大份,玫瑰香檳汁食落幾特別,估唔到花味都幾match酒味,比目魚煎得好香,魚肉亦唔會好硬,值得一試!見食到有啲口乾,我哋就嗌左以玫瑰做主題嘅特色飲品。玫瑰朱古力(凍)、玫瑰鮮奶伯爵茶(凍),同埋玫瑰鐵觀
tea嘅feel。

見食到有啲口乾,我哋就嗌左以玫瑰做主題嘅特色飲品。玫瑰朱古力(凍)、玫瑰鮮奶伯爵茶(凍),同埋玫瑰鐵觀音青烏龍茶(熱)。

甜品Rose
cake with ice-cream有得選擇白朱古力或士多啤梨味嘅cheesecake,我哋選擇左白朱古力味。送到過嚟都有啲驚喜,用左啲jam畫玫瑰花嘅shape喺隻碟到,仲唔相機食先?cheesecake入面有餅底,口感少少柔軟,配埋cookies味雪糕,今晚嘅晚餐好滿足!