2021-03-24
香港仲有好多好溫暖、有良心小店,支持一下💪🏻今日又黎到佐敦食甜品,發現小店多左好多新口味,去到見到老闆製作緊卡通造型蛋糕😍雖然小店以甜食為主,但都會有小食可以share,飲下花茶都幾chill燒仙草芋圓 $45好好奇點解芋圓會係花花形狀?疫情下都影響唔少人,老闆希望客人見到花花心情會變好🌸全部都係人手製造,天然無添加,芋圓同番薯圓口感煙韌不死實,而紫薯圓冇壓得太爛,留下顆粒口感,仙草很香很滑溜,質地似果凍,不會太甜但又有甘味雞蛋布丁🍮 $40布丁最重要滑溜、柔軟、搖晃🤣外型簡潔,倒出來完整無缺,實淨挺身,口感好滑溜蛋味香濃,不過焦糖味比較淡薄,食起來不會過甜,整體感覺輕盈脆蝦多士 $45一份有6件,是傳統蝦多士,蝦肉撻成蝦膠再加上麵包上焗,多士表面焦脆,焗得不油膩且夠乾身,蝦肉彈牙滋味,如果再厚一點就更滿足🤤伯爵茶拿破崙 $55拿破崙有三款口味,分別是鮮果、榴連同伯爵茶,見到舖前玻璃櫃拿破崙已經所剩無己,非常受歡迎而堂食擺盤相當吸睛🥰分開左三層,上面放滿了水果同伯爵茶奶油,輕盈酥脆的牛油酥皮,配搭芳香柔和的伯爵茶味,茶香清幽,如果你喜歡有多層口感,亦可以疊成三層咁多,啖啖滿足😋店內仲有
燒仙草芋圓 $45
雞蛋布丁🍮 $40
脆蝦多士 $45
伯爵茶拿破崙 $55
拿破崙有三款口味,分別是鮮果、榴連同伯爵茶,見到舖前玻璃櫃拿破崙已經所剩無己,非常受歡迎 而堂食擺盤相當吸睛🥰分開左三層,上面放滿了水果同伯爵茶奶油,輕盈酥脆的牛油酥皮,配搭芳香柔和的伯爵茶味,茶香清幽,如果你喜歡有多層口感,亦可以疊成三層咁多,啖啖滿足😋
店內仲有好多款蛋糕🍰好彩的話仲撞正岩岩出爐時間,真係新鮮製造,我都買左個返屋企品嘗🤣