2020-06-23
荃灣南豐沙廠真係一個幾特別嘅地方,有別於一般商場,黎過一次覺得幾舒服,人唔太多,食店小店又多選擇,仲有好多可愛嘅狗狗所以再約朋友去食午餐!今次想試下好多人排隊嘅 Fleur , 全場最多人等位等呢間,我地都唔例外,假日12點左右到都要等半個鐘頭以上!原因店內枱唔算好多,仲有啲booking枱黎到又要再繼續等!等左半個鐘終於到我地坐底!腰都痛埋!我地坐喺店外空間濶落疫情期間還可以,店員都有禮貌,食物上桌速度都快!下次黎前book定枱會好D ! 🌸Fleur Lover (鬆餅/忌廉 /雜苺/堅果/有機楓樹糖漿/食用花 ) $128 一整塊鬆餅唔求其,配左藍苺做餅底,食落甜而不膩,成個presentation 好靚,絕對唔會係圖片只供參考果隻,好睇又好味!水果🥭好新鮮,雜苺都有幾種, 色彩繽紛仲好好味~非常滿意!🥐 Croissant Lover (軟殻蟹/牛角包/太陽蛋/酸青瓜/食用花 ) $128 牛角包鬆脆,薄薄一層酸青瓜好夾,軟殻蟹原隻炸好上碟,太陽蛋剛剛好半流心之間,沙津醬酸酸地同個包好夾!又係好睇又好食之選! 🍔 Burger Lover (澳洲和牛/竹炭漢堡/羽衣甘藍/
🍔 Burger Lover (澳洲和牛/竹炭漢堡/羽衣甘藍/車打芝士/醃蘿蔔/食用花)$128
澳洲和牛有香濃肉味同埋肉汁,竹炭漢堡淡淡地加埋芝士同 醃蘿蔔食出多重口感!又係好味喎!
🥑Avo Lover (加拿大三文魚/乾蔥牛油果他他/大阪燒/糖心蛋/食用花) $128
呢個相比前面果三款比較冇咁飽肚,但係牛油果lover真係必點!三款食法嘅牛油果我都鐘意!朮其加埋三文魚果款!推介!
整體食物有質數,presentation 有要求~ 食材新鮮,食用花好靚!食物味道都好好,誠意推介!