講真,我今次會去呢間店完全係因爲想食花甲!🐚 行入去,空氣中已經飄浮住一股誘人的麻辣香氣,好似打咗個招呼般邀請我早啲坐低開餐。店家個花甲粉真係靚嘢,粉絲Q彈得嚟,好入味,湯頭鮮辣得嚟唔死火,辣到你有種微辣又上癮嘅感覺,湯底飲落去一啖又一啖,真係夠晒霸氣!加埋啲花甲,每一啖都飽滿得滯,破天荒竟然俾我數到足足有十幾隻!仲有,呢度嘅豆腐和金菇,清新滋味好配湯頭,啱晒做drop嘅潤滑劑。吃到半截,心口暖笠笠,一種幸福感湧上心頭。🧡不過提提大家,呢度嘅人氣好高,準備等一等先食到嘅心情要有,但係呢種等待係值得嘅,因爲你將會食到一碗好正宗、元氣滿滿嘅花甲粉。下次我都會再嚟呢間店,因爲實在係好食到停唔到口,之不過!下次我會早啲過嚟,等得少啲!😝😋🍴