2018-09-19
今日同事帶咗我去傳聞中既花膠湯底打邊爐,聽到都覺得好正好吸引, 冇諗過花膠湯底都可以打邊爐,仲要係任食放題。內裏非常闊落,仲有好多卡位坐添,如果人多可以坐大圓枱或者book定間房。😎呢個筷子頭是一次性的,可以隨時更換,睇落去又幾衛生喎。花膠都幾大片,份量多, 夠淋身有口感兼好入味,完全冇腥味。當中還有半隻雞幫手調味,真係好足料。海鮮送到上嚟仲係好生猛, 有花蟹,鮑魚,龍蝦 ,花甲,真係新鮮到不得了。 我好耐都未試過係出面可以食到咁新鮮嘅海鮮呀,真係一試難忘龍蝦都好大隻,肉質彈牙,仲有好多膏添 簡直係我嘅大愛牛肉肥瘦比例均勻, 好重牛肉味, 食咗兩片唔夠喉,要再encore花甲嫩之餘仲幾大隻, 非常鮮甜而且沒有沙鮑魚夠曬彈牙,而且牆上仲有張紙提點你,話你知要煮幾多分鐘就要食,非常細心, 以免你過熟另外隨意再叫咗扎肉,豬腸,肥牛和菜, 所有食材都可以保持得咁新鮮,真係非常難得。 食完已經飽到一個點最後竟然有甜品食, 我叫左椰汁桂花糕, 繽紛啫喱凍和香芒珍珠凍。 雖然睇落去好似好簡單,其實都花咗好多心思去整, 好好味唔會太甜,值得一讚配菜種類繁多, 每位298真係好抵食🤗,水準極高, 真係好
呢個筷子頭是一次性的,可以隨時更換,睇落去又幾衛生喎。
龍蝦都好大隻,肉質彈牙,仲有好多膏添 簡直係我嘅大愛
花甲嫩之餘仲幾大隻, 非常鮮甜而且沒有沙
配菜種類繁多, 每位298真係好抵食🤗,水準極高, 真係好滿足