2023-09-20 39 views
今日去到我地都唔算好熟悉既地方、上環!到選擇打邊爐、聽講呢間店都係好多唔同特色的湯底!就一於去食下!餐廳單位唔算好大但因為都座得好舒適!包括左好多唔同既湯底!例如皇牌既天麻川芎魚頭煲、黑蒜姬松茸脊骨煲、冬瓜陳皮水鴨煲、清香椰子雞煲,清湯羅白牛肉煲、花雕醉雞煲、仲有芫茜皮蛋、沙爹、四川麻辣同什菜豆腐白湯煲!選擇真係好多,加上我地最尾係選擇左滋陰花膠雞煲、所以既前湯都可以就甘飲!加上原煲上!先飲湯再食火鍋!之後叫左店舖皇牌頂級本地手切扇牯牛!呢個好正、都係滾左十幾秒就食得!好快速!呢間舖亦都中好細心甘展視唔同既食法,同落火鍋湯既時間!例如叫既奶皇包(點心款)或者水晶野菌包都係顯示放2分鐘就可以食!之後我再叫左個店舖皇牌!鮮炸魚皮同響鈴,佢地都係唔洗浸湯就可以香脆即食!加上配上指定甜酸汁更加好食!最後我地再叫左2個靚仔(白飯)加蔬菜拼盤食!因為可以平衝飽腹感,再加上可以浸花膠湯食真係好滋味!上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓湯煲

上環永樂街1-3號世瑛大廈4樓
湯煲