2018-02-06 1522 views
朋友不嬲都好喜歡花,有日去到朗晴坊食飯見到新開了一間Cafe,就是以花為主,當然就諗下星期約朋友吃飯就試試。今日去到七點鐘,不用等位就可以入去,去到其實沒想到咁漂亮的裝潢,即時想女仔聚會或和男友來都十分浪漫,我地坐在一個類似開放式鳥籠內周邊有吾少玫瑰襯托。食物方面款式都多元化而價錢合理,今次就試左一個牛扒餐加飲品,朋友就叫另一款意粉,靜靜地坐下傾計都吾錯選擇。玫瑰朱古力,黎到粉紅和白色的套杯已經心心眼,都幾香玫瑰味而泡口感都吾錯,朱古力如果濃少少就更好。門口都有吾少花同餐牌寫晚餐食物和價錢。牆身好多白花和粉紅花,最後我地忍吾住都有自拍一番。A級紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁咁大塊都係$198...有點喜出望外,而且仲有吾少粗薯條和菜。我地叫左五成熟,肉味道都嫩而有肉香,薯條炸得脆口又吾油身,但份量太大,要好努力食先得。黎到成張被咁大,蓋晒其他配菜,看到都嚇一跳,這價錢食抵食。南瓜湯有驚喜好味讚,口感仲有少少南瓜又夠濃,黎多一碗就更好了。裝潢以紫白粉紅為主,女仔最愛的顏色。

門口都有吾少花同餐牌寫晚餐食物和價錢。

牆身好多白花和粉紅花,最後我地忍吾住都有自拍一番。

黎到成張被咁大,蓋晒其他配菜,看到都嚇一跳,這價錢食抵食。

裝潢以紫白粉紅為主,女仔最愛的顏色。
Type of Meal
Dinner