2022-07-08
以前比較少去蘇豪區 但而家一話去中環食嘢 就會去到嗰邊 始終好多選擇🤣放工chill一chill都不錯啊😌餐廳位置唔多 坐位較窄 不過見菜式幾吸引 就不妨一訪😙🥗𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 $108賣相有別一般沙律 唔係放滿全碟 但其實放埋一邊堆到滿滿 份量都好多🥗自家醃製嘅鮮美三文魚 呈現鮮紅色 酸酸甜甜 再配上沙律菜🥗同熟度剛好的牛油果🥑好開胃🥩𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒐𝒑 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑹𝒊𝒄𝒆 $160雖然係意大利菜餐廳 但又有fusion菜喎😌呢個賣相超吸引derrrr!!!飯底用上日本珍珠米🍚鋪滿哂嘅烤牛肉非常鮮嫩🥩上面鋪上一隻半熟蛋🍳將蛋同佢配上嘅秘製蘋果薑醬汁,一齊撈埋落日本珍珠米🍚非常豐富。仲有日本珍珠米真係唔同啲,啲飯特別好咬口😍🍝𝑹𝒊𝒈𝒂𝒕𝒐𝒏𝒊 𝑨𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒊𝒂𝒏𝒂 $160首先見到呢個名 我係要Google search嘅🔎😅 Amatriciana係一種意大利傳統醬汁🥫主要由風乾豬面頰肉同埋番茄醬製成🥫而Rigatoni就係一種短通粉😌長知識了!search完覺得好吸引 就嗌🥰佢專登等我食完頭2樣 收起碟🍽先再上呢碟Past
餐廳位置唔多 坐位較窄 不過見菜式幾吸引 就不妨一訪😙
Smoked Salmon Avocado Salad
雖然係意大利菜餐廳 但又有fusion菜喎😌
Roast Beef Top Japanese Rice
Roast Beef Japanese Rice
🍝𝑹𝒊𝒈𝒂𝒕𝒐𝒏𝒊 𝑨𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒊𝒂𝒏𝒂 $160
佢專登等我食完頭2樣 收起碟🍽先再上呢碟Pasta🍝幾細心啊!
✨一上枱好香芝士味🧀本身以為會好漏架,但係食落超驚喜!肉醬仲要辣辣地🌶重芝士 但辣味同酸酸地嘅番茄醬🥫完全可以中和芝士嘅漏😍仲有Rigatoni烹調得恰到好處!!唔會過淋,有煙韌感!超喜歡呢道菜💕💕
Rigatoni Amatriciana
Rigatoni Amatriciana
🍹𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏𝒂𝒅𝒆 $55
食左2個main,就嗌杯清新Mocktail refresh下啦🍹(平時2個人只會嗌1個main😂)…檸檬🍋味比橙🍊味更出,少少酸少少甜 剛剛好🥰