2022-10-26
睇完米紙介紹,黎試下呢間西九龍中心8樓既蕃廚,咁啱門口部電視就播緊條片,門口貼咗好多野食,店員忙於處理外賣,好似好忙咁,完全冇發現收銀有人,直至我出聲。芝士蛋松露熱狗($38),俾咗個電子感應器,話要等8至10分鐘,等待期間,我已幫襯埋隔離泰家,點完食完,個感應器都冇响過由於睇食評有人話實際要等廿分鐘,我以為係常態黎。索性坐到去佢門口前張枱慢慢等,一步之遙出餐總會知啩。望入去也不見有出餐,店員又好滋悠,一路玩電話一路煮餸。我困惑望實收銀,良久佢先反應過黎,叫我過去,我話我等咗半個鐘喇喎,仲未有咩?佢先指指旁邊,話Click咗個感應器好耐都冇人黎,個餐擺埋咗一邊。我當下O晒嘴心諗:我就坐响你門口,感應器冇反應你係咪可以嗌下number?不過店員態度良好,連忙道歉,食嘢要緊,算了。係時候認真品嚐我既食物但唔知是否影响到食物水準個熱狗完全唔熱,連暖都唔係,中間掂住青瓜的部分仲有啲凍,sad最慘係,茄汁同黑松露的配搭真係好古怪。蛋如果只配黑松露會好食好多,配上茄汁帶酸,真係好唔夾。終於知點解坊間黑松露意粉多數係白汁底,唔係茄底。如果茄汁係放响條熱狗腸上面, 而唔係蛋上面, 應該會好食好多。同埋
咁啱門口部電視就播緊條片,
門口貼咗好多野食,
等待期間,我已幫襯埋隔離泰家,點完食完,個感應器都冇响過
由於睇食評有人話實際要等廿分鐘,我以為係常態黎。
索性坐到去佢門口前張枱慢慢等,一步之遙出餐總會知啩。
望入去也不見有出餐,店員又好滋悠,一路玩電話一路煮餸。
我困惑望實收銀,良久佢先反應過黎,叫我過去,
我話我等咗半個鐘喇喎,仲未有咩?
我當下O晒嘴
不過店員態度良好,連忙道歉,食嘢要緊,算了。
係時候認真品嚐我既食物
但唔知是否影响到食物水準
最慘係,茄汁同黑松露的配搭真係好古怪。
蛋如果只配黑松露會好食好多,配上茄汁帶酸,真係好唔夾。
終於知點解坊間黑松露意粉多數係白汁底,唔係茄底。
同埋,唔知係咪青瓜出水,中間非常濕
整體黎講水準唔係差,價錢又唔係貴。
炒蛋、青瓜配搭都係好食既,只係個醬汁唔夾同溫度問題
只能安慰自己,可能係放置時間耐影响咗啫。
總結
今次體驗唔算愉快,改善空間不少。
確保感應器有冇反應/有冇電,都係店家責任。
其次,如果門口長期冇人,可以參考有啲舖,門口加返個鐘仔俾客人按
假如店家自己有試菜,應該試到茄汁同黑松露之間係錯配黎。
期待佢地改進。