2022-09-10
為咗鼓勵自己努力工作,去Grand Hyatt食個靚tea😁老公表示高興,因為有得任食雪糕🍦茶園嘅afternoon tea可以任食即點即製pancake、waffle、水果、少少甜點同埋九款特別口味嘅自家製雪糕。基本上食完已經飽咗😂雪糕方面,個人比較喜歡又滑又creamy嘅口感,因此推薦法國72%朱古力雪糕、香脆煙肉花生醬雪糕同埋雲呢拿雪糕👍🏻👍🏻真係好濃好香滑!🔸Summer Afternoon Tea set🔸▫️原味英式鬆餅,杏桃英式鬆餅配:檸檬忌廉,高脂忌廉,櫻桃果醬🔹甜點🔹▫️夏日雜莓蛋糕,雲尼拿忌廉,蜜糖海綿蛋糕👌🏻▫️香蕉拖肥泡芙,雲尼拿忌廉,焦糖醬👌🏻▫️榛子朱古力慕絲,焦糖醬,朱古力脆脆: 呢個甜咗啲▫️雙重芝士忌廉蛋糕👍🏻👍🏻▫️熱情果伯爵茶啫喱: 呢個唔似啫喱喎,我以為係果汁,幾酸幾醒胃。🔹鹹點🔹▫️英式芒果咖喱雞肉: 啲餡幾夾!👍🏻▫️燒牛肉沙律三文治,辣根忌廉,英式芥辣👌🏻▫️虎蝦撻,咯嗲汁:呢個應該因為佢有上次唔食蝦嘅record,所以轉咗一個有鵝肝味嘅撻俾我。▫️夏日番茄撻,車打芝士忌廉: 番茄味好fresh,不過夾埋個撻我就覺得麻麻地。▫️自家製腸仔卷👍🏻不過喜歡之前嘅茶園
🔸Summer Afternoon Tea set🔸
▫️原味英式鬆餅,杏桃英式鬆餅
配:檸檬忌廉,高脂忌廉,櫻桃果醬
🔹甜點🔹
▫️夏日雜莓蛋糕,雲尼拿忌廉,蜜糖海綿蛋糕👌🏻
▫️香蕉拖肥泡芙,雲尼拿忌廉,焦糖醬👌🏻
▫️榛子朱古力慕絲,焦糖醬,朱古力脆脆: 呢個甜咗啲
▫️雙重芝士忌廉蛋糕👍🏻👍🏻
🔹鹹點🔹
▫️英式芒果咖喱雞肉: 啲餡幾夾!👍🏻
▫️燒牛肉沙律三文治,辣根忌廉,英式芥辣👌🏻
▫️自家製腸仔卷👍🏻不過喜歡之前嘅茶園牛角包多啲!
配埋Jasmine pearl 同Darjeeling tea,聽住小提琴同鋼琴嘅現場演奏,真係享受☺️開心❤️
服務方面,我覺得佢嘅招呼係可以嘅,但相比之下,其他酒店嘅服務較優勝,令人感覺更舒服。作為五星級酒店,可以upgrade一下服務。
美中不足係我要求坐window seat😂點知個window曬曬地🫣🫣大家無咩特別都唔好下午茶時段坐呢度嘅window seat😂😂
評分: 8.5/10😋