昨晚星期日媽咪唔想煮,見未試過茶記嘅晚飯小菜,媽咪又想食,於是七點便去攞位。落到去見到已經full左,好多人,要等位,以為等十分鐘左右,誰知一等等左廿分鐘,不過媽咪又好想食唯有等下啦。坐底後見到附近好多枱叫雞煲同羊腩煲,好似好正咁,但媽咪唔食得辣,我又唔食羊,唯有食其他啦。有位呀姐推介話是日有新鮮海鮮,蟶子廿五蚊隻,又介紹豉汁蒸白鱔,估唔到茶餐廳竟然有新鮮海鮮食,因為我同媽咪都好鍾意食海鮮,於是叫左蒜蓉蒸蟶子,豉汁蒸白鱔,再加個炒菜心。等左10分鐘左右就到了,白鱔好爽囗,冇泥味,個汁調較得好好,蟶子都非常新鮮,都算大隻,味道同之前去流浮山食一樣!至於炒菜心就冇乜特別,但幾有鑊氣。今晚同媽咪食得好飽,埋單都係二百蚊左右,d海鮮真係好抵食,白鱔都係$88,蟶子四隻先$100,估唔到喺茶記竟然有又新鮮又抵食嘅海鮮!會再來!

坐底後見到附近好多枱叫雞煲同羊腩煲,好似好正咁
,但媽咪唔食得辣,我又唔食羊,唯有食其他啦。

有位呀姐推介話是日有新鮮海鮮
至於炒菜心就冇乜特別,但幾有鑊氣。