2021-10-25
以前細個係荃灣生活左2X年,當時香車街街市都無咁多餐廳🚶🏻♀️到呢家有不少人氣美食,eg街市3樓的老闆娘街市😌今次介紹對面的泰菜,門口有超靚打卡位的Anna Mamma泰國菜𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡🕑平日提供 (週一至五,公眾假期除外)🥘+ ☕️=$68UP !份量超大,男仔食都一定勁飽,連野飲價錢真係輸唔到,加配小食$28UP,加配芒果糯米飯都係$25😭-第一眼以為得堆雜菜😂其實d雞件係底到,我估同海南雞d雞件係一樣的,咬落好滑😍無骨泰國米線同普通有咩分別就唔知,但米線吸哂青咖哩好夠入味!餐牌一條🌶可以無視,係唔辣的肉片好大塊又juicy,重蒜香味又炒得幾有火喉,配埋蒜粒食好香濃芝士醬薯條(+$15)·正正常常,我估薯條本身炸定,多醬夠滿足串燒兩串 - 雞/豬肉(+$28)·正常水準,大大串配埋沙嗲醬都唔錯後記·當時2:30pm左右,本身想試芒果糯米飯,但得番椰子雪糕🥥~無試到了·店員幾好人!大熱天時流哂汗,未齊人都比我哋入去先,加哂分💯見到不少人叫1️⃣烤雞青木瓜沙律及8️⃣泰式無骨鹵水豬手飯👈🏻👈🏻推介大家一戰·Lunch都咁唔錯,下次想試埋dinner利申:夏天坐門口有少少熱,街市好近餐廳的,
𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡
🕑平日提供 (週一至五,公眾假期除外)
芝士醬薯條(+$15)
·正正常常,我估薯條本身炸定,多醬夠滿足
串燒兩串 - 雞/豬肉(+$28)
·正常水準,大大串配埋沙嗲醬都唔錯
後記
·Lunch都咁唔錯,下次想試埋dinner
利申:夏天坐門口有少少熱,街市好近餐廳的,坐門口有時聞到少少味👀過一陣又唔太覺 💰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
真心lunch set價錢無得頂!好抵食又大份
🗺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
交通亦方便,附近有MTR及巴士總站
🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值高,食物水準又好!