2025-01-02
Ufufu Cafe係日本過江龍Cafe,佢嘅日式菜式全部都好高質,我已經嚟過幾次,次次都咁好食,佢個芭菲同埋多士真係一絕。唔單止出品精緻,服務都好周到。🍗 照燒雞和風汁意粉🍝 照燒雞香甜又入味,配埋和風汁,幾開胃~日式fusion感覺!✨🍔 UFUFU芝士牛肉漢堡呢個漢堡真係夠曬邪惡~🍔 牛肉厚實多汁,芝士溶得啱啱好,拉絲效果一流🧀!啲配料都好fresh❤️☕️ 冰拿鐵咖啡好香醇,咖啡同奶比例岩岩好,唔會太甜又有啲咖啡嘅微苦~佢嘅奶味好出,少少Creamy嘅感覺✨🍌 焦糖香蕉多士甜品控嘅天堂,我會特登過嚟荃灣食!🍌🍞 多士表面焗得金黃香脆,但係入面好鬆軟好似棉花糖咁軟綿綿。配埋焦糖香蕉仲有厚厚嘅忌廉,好甜🍯 再加埋雪糕球,真係冰火兩重天!🍨💖🐷 豚肉生薑燒多士鹹食多士都好出色!🐷 豚肉煎得香口又juicy,生薑燒嘅味道濃郁,係好濃郁,真係超級濃郁,重要嘅事要講三次!佢仲附送埋多士,上面有厚厚嘅忌廉同埋士多啤梨,一碟主菜可以食埋甜品🍞❤️🌰 粟子忌廉芭菲粟子蓉細滑香甜,忌廉輕盈得嚟唔會膩~🍦 有好多牛乳雪糕,奶味超級濃郁,好夠凍。最底仲會有綠茶啫喱,中和咗雪糕嘅甜💖📍Ufufu cafe (
🍗 照燒雞和風汁意粉
🍔 UFUFU芝士牛肉漢堡
☕️ 冰拿鐵咖啡
🍌 焦糖香蕉多士
🐷 豚肉生薑燒多士
🌰 粟子忌廉芭菲
📍Ufufu cafe (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖
訂座連結:https://s.openrice.com/