今日朋友同我慶祝生日揀咗個最鍾意嘅串燒餐廳。呢間位於荃灣嘅燒烤堂非常之有日本feel!一入門就比酒櫃吸引左。燒烤選擇非常豐富,有各種肉類(唔同部位),新鮮海鮮同蔬菜等等。餐廳都好貼心,提供多種燒烤方法,例如:港/日/泰/韓/川/新疆式等,更有佢地餐廳自家口味。平時去食川式燒烤成日都係得孜然口味;呢到就可以滿足到一次過試到唔同口味,唔會咁單一。😋我哋叫咗唔少嘅肉串,有唔少嘅特別部位例如牛舌心,雞腎,雞皮,雞腳根,雞肝,雞心等,真係過足口癮! 當然其他肉類都好好味,明太子雞腿肉,牛小排等全部都烤得非常之岩火候,啖啖肉,嫩滑又有肉脂香。另外一定要推介手工心機卷物,鹽燒豚肉荔枝卷,鹽燒豚肉露筍卷,好有驚喜,特別係荔枝卷, 估唔到口味會咁夾👍孜然豚肉韭菜卷,調味啱好唔會太濃!呢度嘅豚肉好好味,肉味濃郁,我地不停追加!佢嘅串燒仲有啲會配有雞蛋去點,真係非常日式嘅做法!波板糖形狀嘅豚肉卷同免治雞肉棒真係好好味!另外海鮮方面,蠔同魷魚鬚都係我嘅心水推介。仲有蔬菜系列,真係大滿足!再飲埋柚子同檸檬口味嘅梅酒,超級滿足!

再飲埋柚子同檸檬口味嘅梅酒,超級滿足!