2024-03-12
.📍#大滾友 呢間名牌火鍋店,深受不同年紀嘅人去食,幾時食都咁高質素,喺火鍋界上面響負盛名,品質至高,服務非常好,座位寬闊舒適,性價比很高。🩵雪白誘人. 龍躉木瓜魚湯 $308龍躉木瓜魚湯味道十足,配上雪白豬骨湯底鍋,鮮味瞬間提升,清甜木瓜及重魚味,沒有味精,材料絕對有誠意。建議首先先飲一飲湯,食嚿木瓜同埋龍躉,再開始食其他火鍋配料。🩵大滾友牛肉拼盤(細) $428呢個拼盤性價比高,因為岩曬我呢d 腌尖嘅人食牛肉,有小排,牛舌,牛喉,薄切牛肉等。肉質鬆軟,入口即溶,實屬佳品。🩵大滾友雜菜拼盤 $118一向對綠色嘅嘢冇乜好感,但今次呢個湯底用嚟煮菜簡直係一流,雞湯嘅甜味,非常入味,建議先食菜後食肉,味道會更佳。有娃娃菜,油麥菜,生菜,金菇,粟米等等,雜菜拼盤蔬菜類十分新鮮🌽🩵 伊比利亞橡果豬(店長推介) $228我第一次聽呢個個名,經上網查證後係最高級別嘅豬,豬味濃郁,由於橡果含豐富嘅油份及蛋白質,放牧6個月的伊比利亞黑毛豬,不但肥美,肉味芳香濃郁,不加任何調味,好味到爆!🩵金屋藏嬌和牛墨魚丸(4粒) $78手打和牛墨魚丸,黃色既手打丸幾有創意嘅fusion,爽口又彈牙,餐牌仲有其他唔同
📍#大滾友
🩵雪白誘人. 龍躉木瓜魚湯 $308
🩵大滾友牛肉拼盤(細) $428
🩵大滾友雜菜拼盤 $118
🩵 伊比利亞橡果豬(店長推介) $228
🩵金屋藏嬌和牛墨魚丸(4粒) $78
手打和牛墨魚丸,黃色既手打丸幾有創意嘅fusion,爽口又彈牙,餐牌仲有其他唔同既手打肉丸🍡
🩵陳年花雕醉雞 $88
差唔多有半隻雞咁多,吃起上嚟非常入味,酒味同埋甜度非常配合,
記住雞件只需要淥4分鐘,如果太老嘅話呢,雞件就會黐牙唔夠滑,呢份就食到好嫩骨!
🩵自家製足料竹蔗茅根 $78
竹蔗茅根水是一道以竹蔗、茅根、荸薺、胡蘿蔔等作為主要原料的養生涼茶,具有清熱下火、生津止渴、潤肺排毒、清肝和胃的功效。
🔥火焰焦糖豆腐花
用木埇煮成既豆腐花,再用米酒澆上,再加黃糖,點火,利用燒焦嘅黃糖造成一層焦糖,冷熱分明,十分好吃。
**需另收加一服務費**