2023-01-22 23 views
嚟到Happy Friday 就梗係約埋friend 一齊輕鬆下啦,今日想飲下野,食下串燒咁,就搵咗間日本居酒屋🏮當係偽日本旅行,哈哈😄荃灣呢間平時都見到好多人排隊,所以今日就早少少6點就去到,好彩都有位,職員好好提醒我下次可以訂定位添呢度裝修亦都好有心思❤️滿滿日本風味氣氛🇯🇵今次我同朋友就叫左壽喜燒🥘一上枱材料好豐富,牛肉份量亦唔少,仲質素幾好添,值得一試👍🏻當然要再叫啲串燒🍢,有免治雞肉串、牛舌心、雞蔥串、雞皮、一口和牛串串都燒得好香,調味一流,當中免治雞肉串再配日本雞蛋🥚,更加香滑,正😄另外又叫咗幾串炸串,炸蠔、豚肉、蓮藕、雞髀肉,嘩😍真係私心推介炸串,串串外層好鬆脆,再加埋啲醬汁,好有日本既味道,當中推介豚肉,肥瘦均勻,食落好有層次👍🏻仲叫左啲小食,🥟雞皮餃子,雞皮脆脆又有少少雞油味,好出色,仲包住餡料,好特別海膽甲羅燒配飯🦀好香濃鮮味再配飯,簡直一絕芝士年糕🧀外脆內軟,仲有少少拉絲嘅感覺飲品我地就叫咗桃味梳打、自家製梅酒,呢度嘅梅酒真係想一飲再飲,encore再encore,好好飲👍🏻呢一餐食得好滿足,氣氛又好,實會再介紹多啲朋友幫襯

呢度裝修亦都好有心思❤️滿滿日本風味氣氛🇯🇵

今次我同朋友就叫左壽喜燒🥘

海膽甲羅燒配飯🦀
好香濃鮮味再配飯,簡直一絕

芝士年糕🧀
外脆內軟,仲有少少拉絲嘅感覺

呢一餐食得好滿足,氣氛又好,實會再介紹多啲朋友幫襯