2024-06-23
今日又同老竇去食好西,要食中式嘢,佢先肯蒲頭,send左幾間俾老豆揀,最終呢間川花烤魚就得到老豆寵幸(講笑mode)🙈🤣🤣 咁的確老豆都好滿意餐飯既😚首先,餐廳嘅環境都幾舒服,每張枱相隔都有啲距離,每張枱亦都好闊落,多數都係四人、六人枱,我同老竇兩個人坐四人枱,自己覺得都好闊落,就算擺個雞煲或者烤魚上枱,都唔會有好迫嘅感覺;同埋餐廳有啲擺設&裝飾(有畫有花☺️),空間感足夠,仲要有個大玻璃可以望住出面個街景,都真係舒服。店員都好有禮貌,唔該前唔好意思後,我都真係唔好意思啦🙈🙈😂秘製鮑魚雞煲(半隻) 香辣味(小辣) ($298)佢有得揀原味、剁椒、香辣,擔心剁椒會太辣,所以叫左香辣既小辣🙈 (的確唔算辣)味道方面,秘製醬汁好香濃,令到雞肉同鮑魚變得更加惹味,絕對可以餸兩碗飯,連洋葱都好味過人🤤 鮑魚好鮮易咬又大舊👍🏻 雞肉鮮嫩多汁,0鞋🤩 份量多到老豆話唔洗叫飯,真係冇呃秤😆涼拌魚皮 ($58)第一次食掠拌既魚皮,魚皮滑嘟嘟亦好彈牙,葱花花生芝麻香油都好match,魚皮夠味,又唔會太濃味,開胃菜一流😆燒牛舌芯(沙嗲汁) ($38)串燒有得揀醬汁要烤汁定沙嗲汁,牛舌芯好大舊,沙嗲味香濃,幾好
秘製鮑魚雞煲(半隻) 香辣味(小辣) ($298)
涼拌魚皮 ($58)
燒牛舌芯(沙嗲汁) ($38)
串燒有得揀醬汁要烤汁定沙嗲汁,牛舌芯好大舊,沙嗲味香濃,幾好咬🙂↕️
燒白鱔(沙嗲汁) ($38)
魚肉好滑嫩,魚皮好脆🤤btw會想試下烤汁係咩味道🤔
大漢羊肉串 ($20)
有少少羊肉既膻味啦,但係接受到,肉質亦鬆軟好咬😙
冰鎮酸梅湯 (1L) ($58)
兩個人飲好足夠,冰鎮酸梅湯帶有一份甜味,易入口,冇乜渣,幾清熱解渴😚
另外,見到隔籬枱食烤魚,感覺條魚好新鮮,同埋係即叫即烤,下次會再嚟試烤魚🤩
結論
🫰環境乾淨舒服,餐廳出面都有枱
🫰雞煲好惹味!
⚡️同地鐵站有距離,不過行得過👍🏻
好味度:8.5/10
回頭度:8/10