2024-02-08 699 views
天寒地凍最啱食一啲即燒即食熱辣辣嘅嘢,於是就嚟咗荃灣呢一間日式板燒吉列牛醫下肚🤤雖然舖頭嘅面積唔算大冇乜裝修,不過都算係乾淨企理。有少少油煙味,如果通風好少少會更加好🤏去嘅時候可能係食飯時間比較多人,等咗20分鐘左右先入到場⏰坐低之後,我哋即刻就點咗佢哋最出名嘅吉列牛套餐。上碟個速度都算快,個餐$118蚊,包有切好片嘅一份吉列牛,一隻切開一半嘅糖心蛋🥚一個紫菜素飯🍚同埋一碗湯🫕值得一讚嘅係佢哋會預先喺鐵板牛嘅外面上咗一層炸過嘅麵包糠🍞然後燒肉前預先查一啲牛脂肪喺塊鐵板以免黐底,再放上吉列牛喺鐵板上面燒🥩牛肉落鐵板燒時記得唔好燒太耐⏰否則個牛肉就會太韌。因為愛情有麵包糠嘅原因,個吉列牛食落外脆內軟,可能佢哋用嘅係美國安格斯牛肉,牛肉嘅脂肪比例算幾好🤤👍以呢個價錢嚟講都算平同埋大份,鐵板牛再加個紫菜飯真係夠晒飽肚👍