依間位於荃灣既餐廳主打泰國火鍋放題,湯底有招牌冬陰公同椰汁雞,仲可以揀鴛鴦鍋,除左有傳統泰國小食同飲品,仲有雞煲!🩷Set B 雞煲+牛板腱火鍋放題(90mins/$238,120mins/$278)我地揀左佢招牌既冬陰公同椰汁雞,我自己好鍾意佢既冬陰功湯,湯底好濃酸辣味好香又吾會好油膩,d肉放完落去吾洗額外點醬都好夠味,放題有3個set可以揀, set B 有牛板腱,牛胸爽,澳洲250日穀飼卡樂beef,豚肉片同酒嫩雞件,牛肉薄切口感軟嫩,仲有墨魚滑同蝦滑,而熟食有串燒雞/牛/豬,魚餅,魚皮同豬頸肉,豬頸肉脆嫩彈牙一定要試下!雞煲可以揀辣度,配泰國秘製醬汁味道帶酸辣好惹味飲品方面有好多即場調製既特色飲品,例如榴連雪香,椰島雪香,青檸梳打同泰式奶茶都有,仲有餐廳自家製香茅茶,吾會好甜又美肌養顏自助區有木瓜同粉絲沙律,炸春卷,炸薯角同炸雞卷,仲有丸類,蔬菜,麵類,菇類等等既火鍋配料都有,甜品有千層糕,蛋糕,雪條同椰汁西米糕,千層糕口感好煙靭,椰汁西米糕椰味香濃又吾會太甜膩,忍吾住係咁encore😝

雞煲可以揀辣度,配泰國秘製醬汁味道帶酸辣好惹味

2024-05-13
$260 (Dinner)