2024-08-16
呢排迷上咗泰式火鍋 所以呢晚搵咗荃灣嘅呢間火鍋放題 叫咗佢哋嘅B餐 有雞煲同火鍋90分鐘任食😎泰•初夏之雞煲本來以為係先食雞煲 後打邊爐嘅呢一種火鍋😮 點知原來係打邊爐以外 有份泰式嘅雞煲🐥 我哋嗌咗小辣 呢一個雞煲同坊間嘅雞煲有啲分別 用上咗泰式嘅香料 令到個雞煲更有風味鍋底唔駛加錢都可以嗌鴛鴦鍋 沙嗲湯底 一上碟已經聞到花生嘅香味 沙嗲味道唔錯👍🏻 椰汁雞湯底 呢一個相對清啲 但係幾有泰國特色肉類呢個套餐包括精選牛板腱 澳洲250日谷飼卡樂beef 牛胸爽 西班牙栗飼豚肉片 同埋酒嫩雞件 共五款肉類🍖 個人就最鍾意精選牛板腱 牛味香濃 肉質又有咬口自助吧基本嘅火鍋丸類同埋蔬菜都有 當中牛丸係比較有驚喜 入面會爆汁🥰 除咗炸魚皮 響鈴 炸蝦片之外 仲有個炸物嘅小食區 當中炸雞翼都係好有水準㗎🤣 仲有啲泰式鳳爪等等嘅泰式小食可以拎小食沙嗲串燒 有豬牛雞三款選擇 我哋三款都試咗 沙嗲醬嘅味道香濃🍡 泰式豬手 炭燒豬頸肉 兩款都係必食之選 同坊間泰國菜嘅質素無異🐷 可以任食真係好正 仲有炸魚餅 炸墨魚丸同埋炸牛丸 全部小食落單後併湊成一個小食拼盤都唔錯😌飲品飲品都係落單後即叫即沖 我哋試咗
泰•初夏之雞煲
鍋底
肉類
自助吧
小食
飲品
飲品都係落單後即叫即沖 我哋試咗泰式奶茶 檸檬蘆薈綠茶 港式啲嘅凍檸茶同埋奶茶都有😗 幾鍾意佢個泰式奶茶 雖然冇特別再嗌少甜 但係都唔係好甜👍🏻 飲返兩杯都似去咗泰國
甜品
自助區有泰式甜品 椰汁千層糕同埋椰汁西米糕可以選擇 兩款都好高質🫢 仲有西式甜品 提拉米蘇同芝士蛋糕🍰 另外仲有個雪糕櫃 本地品牌嘅雪糕 同埋水果味嘅雪條都有好多口味🍦
呢間火鍋放題幾有泰式風情 由湯底 小食 甜品到飲品都有泰式嘅選擇🤩 真係瞬間去到泰國咁啊