🐯荃灣烤魚香辣好食 食到停唔到口🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋#懶惰二人組 去突然想食啲香口野,記得荃荃灣廣場附近有間烤魚店嘅裝修好似幾靚,於是就去食啦!去到唔算太多人,店員都好親切感招呼我哋入去坐同埋介紹嘢食。我哋決定先點一個正宗巴蜀烤魚。其實佢有好多口味,不過店員話最多人點嘅就係香辣味。《正宗巴蜀烤魚-香辣味》海鱸魚原條 (BB辣) $298烤魚上面有一堆剁椒,豆豉。旁邊有配菜,例如芽菜、腐竹、寛粉等。上枱時店員會將盤烤魚放喺爐上面,啲配菜就需要時間去滾熟佢,不過烤魚就已經可以即刻食。鱸魚輕輕煎香過,肉質好實,啖啖肉。配埋啲啲辣椒豆豉同埋湯汁等,極度香口惹味!!!令人食完一口再可,食唔停!BB辣已經夠幾辣,如果你係食得辣嘅話可以再挑戰吓其他再高級啲嘅辣到!《蒜苗炒燒腩片》 $78呢味就相對一般啦,感覺味道咸左啲。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 ❤️食物係偏向濃味嘅。不過烤魚真係幾好食,值得一試。💚餐廳裝修以簡單、木調為主,位置都幾闊落。💛服務方面,服務十分好,員工都會主動嚟落單,介紹嘢食。你幾多分呀?我個烤魚。Rating: 懶惰鼠 😻😻😻😻懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5📍川花烤魚荃

#懶惰二人組 去突然想食啲香口野,記得荃
荃灣廣場附近有間烤魚店嘅裝修好似幾靚,於是就去食啦!

《正宗巴蜀烤魚-香辣味》海鱸魚原條 (BB辣) $298

《蒜苗炒燒腩片》 $78
呢味就相對一般啦,感覺味道咸左啲。

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
❤️食物係偏向濃味嘅。不過烤魚真係幾好食,值得一試。
💚餐廳裝修以簡單、木調為主,位置都幾闊落。

Rating:
懶惰鼠 😻😻😻😻
懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5

📍川花烤魚
荃灣大壩街29號安康大廈地舖
💰人均消費:$200⏰營業時間:12:00-00:00

#懶惰在香港 #lazifooday #香港美食  #烤魚 #香港烤魚 #荃灣美食 #荃灣餐廳  #hkfoodie #hkfood #tsuenwanfood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #tsuenwanrestaurant #hongkongfoodie  #香港好去處  #香港打卡 #打卡餐廳 #留港消費
$200 (Dinner)