6 day(s) ago
約咗妹妹嚟呢間紅葉茶屋享用晚餐,訂咗兩個位。跟住佢哋店員推薦,我哋就要咗佢哋而家嘅限定雙人套餐。由前菜到甜品,各種食材睇落都係豪華精品,感覺都係可以試嚇嘅。前菜上嚟賣相就好靚,味道都好好,龍蝦沙律有龍蝦好香濃嘅海鮮味,配上蔬菜口味千變萬化,然後再嚟上佢哋偏清淡嘅紅葉四點盛,口味都唔會重,就係好開胃。我同妹妹叫咗一湯一炸,一齊食,有牛肉壽喜燒同香炸豬扒同蠔,都係好下飯嘅菜品。壽喜燒嘅口味偏向香濃,牛肉嘅香氣分佈喺鍋裏,每一樣配菜都好入味,啱曬同日本米飯一齊食。妹妹嘅炸豬扒就一流,仲附有廣島蠔,在口味上畀我帶嚟咗好特別嘅新鮮感。最後以甜品作為終結,我哋兩個都係要咗抹茶口味嘅,提拉米蘇同白玉。白玉口感好軟糯,然後仲有少少彈性,搭配抹茶好香,抹茶提拉米蘇就唔會咁甜,然後喺口中帶有一絲回甘,好香。食得好開心,下次仲會再嚟幫襯。
定雙人套餐。
食得好開心,下次仲會再嚟幫襯。