2023-08-09
餐廳喺正香車街街市隔離好易搵,細細間有兩層,地下嗰層全部係吧檯位,七點地下嗰層已經座無虛席!二樓的設計同樣是工業風,昏黃燈光,更有情調,不論是環境或是食物,打卡都一流。二人點了招牌菜泰玖金磚蒜蓉包$42,蒜味香濃,咬落鬆脆到卜卜聲,賣相靚靚,不愧是招牌菜👍店員推介海鮮🦞和咖哩🥘,所以我們點了大頭蝦🦐炒金邊粉$138,大頭蝦唔只係個頭大,裏面仲有好多蝦膏🤗,碟子裏面放了一小撮辣粉,可按個人喜歡的辣度自行添加。蔬菜方面,選了蒜香炒秋葵雜菜$78,除了主角秋葵,仲有多種雜菜,包括粟米芯、紅蘿蔔、西蘭花、芥蘭和秀珍菇,清甜唔油膩,健康之選。無酒精飲品買一送一(椰青除外),蜜桃冰茶和鮮橙冰茶, 兩杯飲品一杯價錢$38,真心超抵🤑,而且茶味好香濃。芒果糯米飯$58,係每次食泰國菜必點嘅甜品,今次的賣相有點特別,似壽司?分別有白糯米和黑糯米兩種口味,白糯米口感較軟糯,黑糯米就有咬口,芒果鮮甜,椰漿放在碟子中央,加埋一齊充滿濃郁椰香甜味😋整體食物和服務質素都很滿意,下次會再去試試店員推介的咖哩。
二人點了招牌菜泰玖金磚蒜蓉包$42, 蒜味香濃,咬落鬆脆到卜卜聲,賣相靚靚,不愧是招牌菜👍
店員推介海鮮🦞和咖哩🥘,所以我們點了大頭蝦🦐炒金邊粉$138, 大頭蝦唔只係個頭大, 裏面仲有好多蝦膏🤗,碟子裏面放了一小撮辣粉,可按個人喜歡的辣度自行添加。
蔬菜方面,選了蒜香炒秋葵雜菜$78, 除了主角秋葵,仲有多種雜菜,包括粟米芯、紅蘿蔔、西蘭花、芥蘭和秀珍菇,清甜唔油膩,健康之選。
芒果糯米飯$58, 係每次食泰國菜必點嘅 甜品,今次的賣相有點特別,似壽司? 分別有白糯米和黑糯米兩種口味,白糯米口感較軟糯,黑糯米就有咬口,芒果鮮甜,椰漿放在碟子中央,加埋一齊充滿濃郁椰香甜味😋
整體食物和服務質素都很滿意,下次會再去試試店員推介的咖哩。