2020-06-22
相信最近大家都多翻岀去食飯嘅次數,想知荃灣工廈有咩食?睇埋落去就岩啦😉入到去空間感好大,有各式各樣嘅擺設同board games,最入面嘅位置仲會吸收到自然嘅陽光同望到海景添🥰自家制咖喱牛腩(配飯/意粉)$68🍛咖哩汁好有家庭風嘅感覺,味道調較得恰到好處,牛腩炆到好淋好入味😌同埋呢到嘅咖哩唔辣,唔食得辣嘅朋友仔都食得😉椰香葡汁豬肉眼扒(配飯/意粉)$68🐖雖然個汁好螢光😰但味道都幾葡式,椰奶香得來唔會蓋過左啲葡汁,怕’椰’味嘅小金都不得不比like呀👍🏻意大利黑菘露什菌意粉$78🍝本身對佢無乜期待,點知呢個係4碟之中最靚靚嘅😍黑菘露味都幾香濃,但醬汁唔會好rich,每條意粉唔會痴太多嘅醬汁,所以食落唔漏👍🏻香煎慢煮西班牙黑毛豬配手工蘋果醬(配飯/意粉/薯條)$118🥩望落好dry但食落好嫩好重豬味,但略嫌唔夠調味。蘋果醬味道唔會太甜,食得岀係自家製😌除左蘋果醬,仲可以點芥末醬,感覺上呢個味道會更濃郁。呢到廚師只會煮到八成熟,如要全熟嘅寶寶記得落單個陣講聲呀🙋🏻♀️旁邊嘅薯條亦唔錯,感覺薯得來有啲似m記😂無激素蜜糖雞鎚$28/2隻🍗無激素果然係唔同啲,炸到外型好似kfc個啲咁😂外層脆入面
自家制咖喱牛腩(配飯/意粉)$68🍛
椰香葡汁豬肉眼扒(配飯/意粉)$68🐖
意大利黑菘露什菌意粉$78🍝
無激素蜜糖雞鎚$28/2隻🍗
無激素果然係唔同啲,炸到外型好似kfc個啲咁😂外層脆入面啲肉好有口感。可以點埋旁邊嘅蜜糖,味道都幾夾🍯
黃金薯絲蝦$28/3件🦐
外層嘅薯絲薄脆得來唔油膩,個人覺得可以落些少鹽調味🤤
餐湯:蕃茄雜菜湯🍅
味道ok但水左少少
餐飲:凍大排檔奶茶(+$2)
用樽仔裝好有懷舊嘅感覺,飲落又香又滑 而且唔會澀😋
餐飲:凍檸檬茶(+$2)
呢到嘅茶底同平時飲嘅好唔同,唔似港式檸檬茶🤔