2024-12-10 753 views
去咗荃灣西買嘢,午餐揀咗呢間日本餐廳,見佢好多食物選擇,又有定食好吸引。豪華和牛肉壽喜燒定食$218定食套餐有漬物伴碟,並配有昆布麵豉湯。壽喜燒有好多大大片嘅和牛,肉質鮮嫩,食得出真係高質和牛。配菜嘅鮮冬菇、豆腐、本菇、蔬菜吸收咗醬汁,啱晒用嚟餸飯。天氣開始轉涼,食完鍋物感覺暖笠笠。照燒三文魚定食$138三文魚好厚肉,好有誠意。照燒汁好入味,肉質一啲都唔嚡口,仲有輕微焦香,點少少沙律醬又有另一種味道。配菜係新鮮沙律菜,口感清爽。炸牛肉薯餅 (+$15)小食加配咗炸牛肉薯餅,薯餅咬落外層鬆脆,裡面嘅薯肉好綿密,加上一啲牛肉碎,味道濃郁,好香口。抹茶白玉紅豆窩夫$68窩夫外脆內軟,配有紅豆蓉、抹茶雪糕,食落唔會太甜。白玉煙煙韌韌,有原味、抹茶口味兩款。呢款係一道冷熱兼備,多種口感嘅甜品。

豪華和牛肉壽喜燒定食$218

照燒三文魚定食$138

炸牛肉薯餅 (+$15)

抹茶白玉紅豆窩夫$68
$250 (Lunch)