2021-07-12 556 views
今日同朋友嚟咗荃灣搵食,我哋都好想食日本嘢,見到呢間新開嘅日本菜,記得有食過尖沙咀果間質素好好!我地二話不說就入咗去食啦😍 舖頭冇尖沙咀分店咁大間咁寬落,但勝在麻雀雖小,五臟俱全🤣 店員非常友善,我地就座後就馬上招呼我哋🥰 我哋嗰日仲可以坐到吧枱,一邊傾偈,一邊望住師傅即場製作壽司。打頭陣嘅「牛油果魚生刺身他他$88」🥑店員話呢一道係荃灣分店先有得叫架!賣相非常吸引,上面有滿瀉既三文魚子,之後有一層層嘅三文魚同埋吞拿魚刺身,最後加埋牛油果,層次感十足🤩食落口感豐富,刺身鮮甜,加埋少量日本麻油同牛油果一齊食,更為嫩滑🤣之後想推薦「火炙壽司系列」🍣每件大約$24到,左口魚邊入口即溶,油脂感十足;三文魚鮮甜甘香;帶子新鮮爽彈;非常出色!我地仲encore左一次添啊!「黑松露鵝肝反卷$82」🍣呢個配搭好特別,我哋見到就即刻order🤣 黑松露味道濃郁,加埋油脂感十足嘅鵝肝,兩者配合得好好,口感層次豐富👍🏻「蟹膏蟹肉壽司$20」🍣蟹膏味道濃郁,蟹肉鮮甜,大小剛好,可以一啖放落口,好出色!「牡丹蝦刺身兩隻$88」🦐好大隻呀,擺盤都好靚,蝦咬落去爽口彈牙,新鮮,一啲腥味都無!總括而言,如果想喺荃灣搵

打頭陣嘅「牛油果魚生刺身他他$88」🥑

之後想推薦「火炙壽司系列」🍣

「黑松露鵝肝反卷$82」🍣

「蟹膏蟹肉壽司$20」🍣
蟹膏味道濃郁,蟹肉鮮甜,大小剛好,可以一啖放落口,好出色!

「牡丹蝦刺身兩隻$88」🦐

總括而言,如果想喺荃灣搵高質嘅日本壽司,就要嚟呢間食啦🤩🔥

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)