2023-04-25 32 views
三代目📍荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1064-1065號舖🧡食物🐟 燒喜之次 $108呢個魚味好香,燒得外皮有啲乾,但係入面肉嘅質地有啲彈性同好滑,有汁,好特別嘅口感~推薦度:😋😋😋😋🦀 味噌甲羅燒 $98有蛋、魚子、蟹膏蟹肉,味增起到一個畫龍點睛嘅效果,提到個鮮甜味出嚟,而且呢個份量好足,啲飯係完全唔夠配,好正~剩下少少飯嘅時候可以倒啲飯落去撈,好似醬油蟹嘅食法,好正~推薦度:😋😋😋😋😋🥩 牛之拼盤——牛舌,一口牛,牛肉蘆筍 $108呢個好正,選擇困難症之選,建議由牛肉蘆筍、一口牛、牛舌呢個順序食,慢慢變得濃味,全部火候都好好!勁香!推薦度:😋😋😋😋😋🥩 燒牛舌 $48因為拼盤入面嘅牛舌太好食,所以單獨encore咗一串,厚肉得嚟一啲都唔會韌,好正~推薦度:😋😋😋😋😋🍤 海之天婦羅——蝦,鯛魚,黑松露帶子,黑魚,紫蘇葉 $118呢個同樣係好抵食嘅,咩都可以試吓,我當中最欣賞鯛魚,麵漿好薄,好厚肉但係依然好滑,保留到汁液,好正~帶子都好正,好鮮甜!推薦度:😋😋😋😋😋🫔 鮮海膽天婦羅 $88紫蘇葉包住一層嘅海膽,極度誘人,油香、紫蘇香,激發曬海膽嘅甜味,而且出面酥化嘅皮包裹住軟
三代目

🧡食物

🐟 燒喜之次 $108

🦀 味噌甲羅燒 $98

🥩 牛之拼盤——牛舌,一口牛,牛肉蘆筍 $108

🥩 燒牛舌 $48

🫔 鮮海膽天婦羅 $88

紫蘇葉包住一層嘅海膽,極度誘人,油香、紫蘇香,激發曬海膽嘅甜味,而且出面酥化嘅皮包裹住軟綿嘅海膽,口感同味道都好正!!!

🐚 鮮海膽 $68

海膽份量好足,好新鮮好鮮甜,而且同上面嘅天婦羅唔同,呢個更加體會到海膽本身嘅鮮美,好正!!!

🍣 粉嫩吞拿魚 $58.0

其實係吞拿魚茸嚟,我一直食吞拿魚都好驚腥味,但係呢個又冇,幾好!

🐄 火焰牛(配醬漬山葵莖) $48

個山葵莖起到一個提味嘅作用,幾乎係牛肉刺身嘅牛肉配住呢個山葵莖,好惹味好正,又唔會好似普通Wasabi咁太過刺激,幾正~

🦪 火炙帶子 $48

呢個純粹係帶子出面淥親咗一下嘅感覺,入面仲喺全生,好甜!!!!

🥤 士多啤梨奶昔 $29

呢個幾好飲,好fresh

🍨 乳酸沙冰加奶蓋 $35

沙冰加奶蓋又真係幾特別,奶蓋幾欣賞,鹹鹹地,沙冰本身酸酸甜甜,好開胃!

🍰 芝士蛋糕(朱古力味)$28

以為朱古力味會蓋過芝士味,但係又唔會喎,芝士味雖然係淡淡地,但係中和咗朱古力嘅膩,我幾鍾意~

推薦度:😋😋😋

🍦 日本雪糕球(3.7牛乳) $28

好香牛奶味,唔會有冰碴,幾好食!

推薦度:😋😋😋