2023-10-21
越來越多手打檸檬茶店進駐香港,依間聽講都幾有名嘅手打檸檬茶都唔例外。門面都係手打檸檬茶既代表顏色-綠色。 位置上咁岩係另一間有名既對手店隔離。 認真爭崩頭又岩哂消費者選擇🤣🤣呢一間手打檸檬茶嘅最主要特色我覺得係隨杯送鴨。 隻隻唔同style 超得意😂😂 又可以飲野又可以草鴨 新開業嘅優惠直頭五隻鴨鴨可以玩一隻中鴨,最後換大鴨。 不過我認為細鴨款式較多,中鴨大鴨得基本黃色款 ,都係草細鴨得意啲🤣🤣店員亦都好好人,如果咁啱你有相同款可以試吓同店員講想轉邊款同咩飾物。講番飲品方面, 比較大路既鴨屎香、泰綠是必有 ,除咗依啲,仲有啲相對罕見既例如山茶花、咖啡等手打檸檬茶。照舊叫左必試既兩款:泰綠同苦瓜。泰綠手打檸檬茶($30) : 依間好好既係可以少冰 ,唔會話飲完成杯冰咁黑人憎😂😂 甜度方面簡左正常 即係7成。 飲落去一如既往既清爽, 岩哂行到熱辣辣嗰啲降溫 ,而依間既泰綠, 飲落去仲有糯香既口感香味, 個人認為好好飲苦瓜檸檬茶($29) : 飲落冇乜苦瓜味,檸檬茶味相對較濃, 入面都飲到少少苦瓜粒。 仲有加左脆波波(一般需加$5,但唔知點解咁好彩今次冇加都有,可能店員唔記得左落埋😆😆) ,
照舊叫左必試既兩款:泰綠同苦瓜。
苦瓜檸檬茶($29) : 飲落冇乜苦瓜味,檸檬茶味相對較濃, 入面都飲到少少苦瓜粒。 仲有加左脆波波(一般需加$5,但唔知點解咁好彩今次冇加都有,可能店員唔記得左落埋😆😆) , 口感飲落比較好。