2024-01-10
荔枝角必食火鍋店推介👌🏻今次就係介紹呢一間人氣極高嘅相馬日式火鍋放題店!不得不提佢最近推出咗個好吸引嘅套餐「任食大閘蟹海鮮火鍋放題」,10月份就當然要食當造嘅大閘蟹啦❤️🔥大閘蟹👌🏻任食大閘蟹,淨係聽個名都已經夠引人咁期待。大閘蟹嘅肉質實在太過香美細膩,一啖一啖嘅蟹肉,滑溜而彈牙,真正係鮮味爆棚。大閘蟹啲蟹黃更加係極品中嘅極品,濃郁得嚟細滑得嚟,入口即化,留下長長嘅回甘味道。佢嘅香氣純正,無需過多調料,就已經係令人讚不絕口嘅極致美味。食大閘蟹嘅過程同樣都充滿咗樂趣,啲蟹殼雖然堅硬,但利用蟹扣同蟹鉗小心翼翼咁拆解開每一部分,之後得著咁幼嫩、鮮甜嘅蟹肉,所有努力一下子就覺得值得。而且任食大閘蟹嘅話,就完全可以放開胃口,盡情享受每一啖蟹肉嘅鮮美。無論係細膩嘅蟹蓋肉,定係味道更加集中嘅蟹腳肉,抑或係蟹身裏面包藏嘅蟹黃蟹膏,每一節、每一口都令人滿足到唔想停手。食完之後,仲覺得心情大好,仿佛所有煩惱都隨著咁極致嘅美味離我而去。大閘蟹,無論點讚賞,都覺得佢係秋季餐桌上嘅一份美好馈贈。一次性極上蒸海鮮👌🏻蒸海鮮都有多款唔同嘅海鮮,日本帶子好鮮甜,鮑魚都好肥美,另外仲有海蝦、聖子、青口等等。美國特選牛肩
無論係細膩嘅蟹蓋肉,定係味道更加集中嘅蟹腳肉,抑或係蟹身裏面包藏嘅蟹黃蟹膏,每一節、每一口都令人滿足到唔想停手。食完之後,仲覺得心情大好,仿佛所有煩惱都隨著咁極致嘅美味離我而去。大閘蟹,無論點讚賞,都覺得佢係秋季餐桌上嘅一份美好馈贈。 一次性極上蒸海鮮👌🏻
蒸海鮮都有多款唔同嘅海鮮,日本帶子好鮮甜,鮑魚都好肥美,另外仲有海蝦、聖子、青口等等。 美國特選牛肩胛👌🏻
火鍋當然唔少得最正嘅牛肉,佢哋呢到係用咗美國特選嘅牛肩胛,呢一款牛肉部位特別好味,牛肉味都好香濃添。 優質豚肉👌🏻
除咗牛肉之外,我都幾鍾意食佢哋嘅優質豚肉,豬肉肥瘦適中,口感都幾鬆軟。 日式串燒炸物👌🏻
另外佢仲有好多串燒同埋炸物提供,全部都係任食,而且選擇仲非常之多!我就食咗好多串雞肉串,同埋唔少炸物添😚