中午同啊姐出荔枝角傾完野,佢提議去""相馬日式火鍋""試試新嘅海鮮火鍋放題🥴(佢請客嘛,我自然無所謂啦!😍)雖然我第一次踏足呢間位於荔枝角嘅海鮮火鍋店,但見到滿枱嘅人流,就知道佢肯定有佢嘅過人之处。首先,黎講佢嘅特色:芝士龍蝦湯茶碗蒸。😮 點解我話佢特色?因為呢款龍蝦湯係費時熬煮嘅,加上茶碗蒸嘅滑嫩口感,再配上一點芝士,真係口感獨特又好味。主菜之一:任食惹味龍蝦雞煲。佢同平常我哋食過嘅火鍋有啲唔同,店家先將新鮮嘅龍蝦、雞肉煲湯,再將食材放入,所以湯底得出嚟嘅都係最天然嘅味道,飲落口都好清新。主菜之二:極尚龍蝦蒸海鮮。呢個就更加綜合咗,有龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦等等,每一種食材都係當日新鮮入貨,帶嚟最新鮮嘅口感。當然,火鍋點可以少咗湯底?我哋揀咗豚骨湯,配上優質雞腿肉, 日本帶子, 螺, 青口, 海蝦,每一口都飽滿嘅新鮮海洋滋味。總括黎講:""相馬日式火鍋""個價錢真係超值,食品品質高,味道好,環境舒適,最緊要佢地服務好!如果你都鍾意海鮮火鍋,我強烈推薦你去試試,走過路過都唔好錯過啊!多謝啊姐今次嘅款待,真係好滿足呢個午餐!❤️‍🔥下次再有聚餐,我都會挑呢一間啦!🎉