「孵化生活」為於荔枝角工業區嘅誠信中心,內部木系裝修有文青感覺,佈置有格調。牆邊佈滿植物點綴,座位闊落,空間感充足,令人感到悠閒舒適,適合食飯談天的好地方。今日同朋友上完瑜珈黎食左兩個lunch set。前菜可以揀黑松露泡沬蘑菇湯或者沙律,我哋各揀一樣。❇️黑松露泡沫蘑菇湯:賣相吸引!口感綿密有有粒粒蘑菇碎,味道濃郁。餐包係蒜蓉包,十分香口。 ❇️田園沙律:田園沙律用料新鮮,沙律菜清脆爽口,配上酸甜可口嘅柚子蜜醋汁,非常開胃。❇️比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎(HKD168):比目魚質感比我想像中嫩滑,有兩大舊。配忌廉醬汁好適合。下層為薯蓉。十分好食!❇️慢煮西班牙伊比利豬鞍架配焦糖蘋果(HKD178)豬鞍架十分嫩滑,配上焦糖蘋果十分清新。❇️黑松露薯條(HKD48)薯條新鮮炸起超脆!除左配有黑松露蛋黃醬,面層仲灑左黑松露鹽!很美味呢! Lunch set 包既果茶都好好味!總結: 10分舒適嘅地方環境舒服,性價比好!

今日同朋友上完瑜珈黎食左兩個lunch set。

前菜可以揀黑松露泡沬蘑菇湯或者沙律,我哋各揀一樣。

❇️黑松露泡沫蘑菇湯:

❇️田園沙律:
田園沙律用料新鮮,沙律菜清脆爽口,配上酸甜可口
嘅柚子蜜醋汁,非常開胃。

❇️比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎(HKD168):

❇️慢煮西班牙伊比利豬鞍架配焦糖蘋果(HKD178)
豬鞍架十分嫩滑,配上焦糖蘋果十分清新。

❇️黑松露薯條(HKD48)

Lunch set 包既果茶都好好味!

總結: 10分舒適嘅地方環境舒服,性價比好!