2025-02-05 0 views
📍夜明け 隱藏喺荔枝角工業區入面嘅天婦羅同壽喜燒omakase,真係一個驚喜!😍 佢哋用嘅食材全部都係日本直送,質素超高,仲有靚和牛,即叫即刨,真係睇到都流口水🤤 ✨ 前菜- 北海道松葉蟹肉yuba:蟹肉鮮甜,yuba(腐皮)滑溜,開胃一流! - 兵庫縣牡蠣茶碗蒸:蒸蛋滑到不得了,牡蠣鮮味爆棚,正! 🍤 天婦羅- 花竹蝦:外脆內嫩,蝦肉彈牙,完全唔油膩! - 九州沙追魚:魚肉鮮甜,炸得剛剛好,脆皮超薄! - 山形縣野生舞茸:香氣十足,咬落去仲有juicy感覺,好特別! 🥩 壽喜燒- 關西風壽喜燒肉眼:關西風味偏甜,肉眼油脂分布均勻,入口即化! - 關東風壽喜燒西冷:關東風味較濃郁,西冷肉質軟嫩,配埋日本直送蔬菜,完美! 🍨 甜品- 日本紅豆雪糕:紅豆香甜,雪糕滑順,完美收尾! - 日本蜜瓜:超甜多汁,食完覺得成個人fresh晒! 總括嚟講,呢間隱世omakase真係值得一試,食材高質,師傅手勢一流,環境仲好有feel,絕對係荔枝角嘅隱藏寶藏!💯 📌 夜明け 地址:荔枝角長順街15號D2 Place TWO 3樓311號舖 推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #荔枝角美食 #omakase #壽喜燒
📍夜明け

✨ 前菜
- 兵庫縣牡蠣茶碗蒸:蒸蛋滑到不得了,牡蠣鮮味爆棚,正!

🍤 天婦羅
- 花竹蝦:外脆內嫩,蝦肉彈牙,完全唔油膩!
- 九州沙追魚:魚肉鮮甜,炸得剛剛好,脆皮超薄!

🥩 壽喜燒

🍨 甜品
- 日本紅豆雪糕:紅豆香甜,雪糕滑順,完美收尾!
- 日本蜜瓜:超甜多汁,食完覺得成個人fresh晒!

📌 夜明け
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#荔枝角美食 #omakase #壽喜燒 #天婦羅 #和牛 #日本直送 #隱世餐廳 #食評 #夜明け