2022-08-15
對於多年追隨西餐的美食愛好者,呢間我絕對要推薦俾大家來Try Try~💪🏻💪🏻好啦~我地先講環境,呢間餐廳環境舒適同悠美,以藍色梳化配襯出歐美的風格,好適合三五知己來一同嘆美食~而且呢度充滿著外國的悠閒感覺,係打卡勝地🤩🤗除左環境的讚美外,當然美食當前必定要吃左先講啦~😇今日來打卡的第一道菜就係烤小龍蝦意大利粉配西班牙紅蝦汁,2隻蠻大隻的小龍蝦配上醬汁同意大利粉,然後再經廚師精心的搭配形式一份精美的藝術品出爐,吃上口係濃郁的蝦味,真的絕了!🤤🤤🍝🍤然後再上來一道菜名叫意大利飯配澳洲鮑魚 海鮮湯,真的聽完名都十分吸引, 圓圓珍珠飯粒粒香噴噴,醬汁量適中,飯粒口感佳 ,而且鮑魚至少有5cm以上的長度,好大隻,口感十足,份量充足🌹最後的菜式係香煎日本松葉蟹餅配金蘋果蓉 雞尾酒汁,呢個我一定再來encore,煎完蟹再加上蘋果蓉,口感係一層層的香味出來,好難形容,實在太好味啦!🙆♀️💃整體來說,我真的十分滿意呢間店食出品、環境,甚至係員工的服務態度,所以值得來試呀!朋友們~👏🏻👏🏻👍👍
除左環境的讚美外,當然美食當前必定要吃左先講啦~😇
最後的菜式係香煎日本松葉蟹餅配金蘋果蓉 雞尾酒汁,呢個我一定再來encore,煎完蟹再加上蘋果蓉,口感係一層層的香味出來,好難形容,實在太好味啦!🙆♀️💃 整體來說,我真的十分滿意呢間店食出品、環境,甚至係員工的服務態度,所以值得來試呀!朋友們~👏🏻👏🏻👍👍