2023-07-21 127 views
/𝑯𝒂𝒓𝒃𝒐𝒖𝒓 𝑱𝒐𝒆 🇭🇰/#sa上環篇 #sacafe篇 ➖➖➖<荷里活道咖啡小店⛵️☕️> ➖➖➖幾個月無行過荷里活道呢邊 除咗多古蹟文物仲越嚟越多cafe 上星期行過見又多左一間cafe 😍雖然店舖唔算好大 以輕食、蛋糕、咖啡為主不過感覺幾清新⛵️後來知道原來佢地嘅店名同帆船logo 都有特別意思 就係港口嘅中途站☺️順帶一提 佢地7月尾前咖啡都有一送一優惠! ➖➖➖1️⃣Coconut black $55 夏天總係覺得幾適合飲椰子+咖啡~ 感覺好清新用左coconut water + 薄荷syrup同double espresso 入口較為平衡 薄荷味都唔會搶過左咖啡味不過覺得椰子味可以再重啲🫶🏻同埋有番個漸層就更吸引😆➖➖➖2️⃣Flat White $45 用左偏向fruity 嘅埃塞俄比亞水洗同日曬豆 帶橘子、花香同莓風味~ 同樣都幾balance 唔會太過酸👌🏻➖➖➖3️⃣Handmade BlackBerry basque cheesecake $45 cake set 配咖啡/茶 有減-$10 優惠蛋糕嘅款式當日有三、四款 食左呢款黑莓芝士蛋糕 質感軟滑 較一般嘅腍
/𝑯𝒂𝒓𝒃𝒐𝒖𝒓 𝑱𝒐𝒆 🇭🇰/
#sa上環篇 #sacafe篇
<荷里活道咖啡小店⛵️☕️>
幾個月無行過荷里活道呢邊
除咗多古蹟文物仲越嚟越多cafe
上星期行過見又多左一間cafe 😍
雖然店舖唔算好大
以輕食、蛋糕、咖啡為主
不過感覺幾清新⛵️
後來知道原來佢地嘅店名同帆船logo
都有特別意思 就係港口嘅中途站☺️
順帶一提 佢地7月尾前咖啡都有一送一優惠!

1️⃣Coconut black $55
夏天總係覺得幾適合飲椰子+咖啡~
感覺好清新
薄荷味都唔會搶過左咖啡味
不過覺得椰子味可以再重啲🫶🏻
同埋有番個漸層就更吸引😆
Coconut  black

2️⃣Flat White $45
用左偏向fruity 嘅埃塞俄比亞水洗同日曬豆
帶橘子、花香同莓風味~
同樣都幾balance 唔會太過酸👌🏻
Flat  white

cake set 配咖啡/茶 有減-$10 優惠
蛋糕嘅款式當日有三、四款
食左呢款黑莓芝士蛋糕 質感軟滑
較一般嘅腍身啲!
配埋blackberry 果jam 食酸酸甜甜~
蛋糕都幾重芝士味 有啲莓核
莓味再濃啲就好了☺️