莆田終於出番哆頭蟶菜式喇!唔係一年四季有得食㗎!所以每年一出我都例必帶媽媽去品嚐,做下孝順女😊😊😊哆頭蟶菜式八選二只係$198,真係好抵食,另外有多款福建菜式選擇,大家一定要來試試呀!餐廳🍴位於美麗華商場二期二樓,環境整潔舒適,未到七時已有七八成入坐率,相當旺場😳😳😳幸好一早已訂位,店員即可安排二人枱給我們,位置非常滿意👍🏻👍🏻👍🏻天氣咁熱先來個冰浸苦瓜消消暑開開胃,一片片薄切嘅苦瓜擺到成朵花咁,好吸引啊!片片透光,冰涼甘甜,極爽口,配上蜂蜜,口感非常清新👍🏻👍🏻👍🏻莆田扁肉湯,粒粒小雲吞外型小巧精緻,外皮爽滑帶Q旦口感,非常特別啊!肉䐄鮮味,湯底香甜,不錯吃的😋😋😋森巴爆蟶肉,味道咸香帶小小辣,好惹味,蟶肉味道鮮甜,不會炒得過火,配合九菜花,真係色香味俱全😍😍😍另一款口味選擇左鐵板鹽焗,上枱熱辣辣,店員提醒我整齊小心燙手啊!隻隻蟶子開口向下插在粗鹽中,除左將鹽味焗入蟶肉內之餘,亦令蟶肉保持熱辣辣,開蓋時蟶子仲出緊煙,非常飽滿多汁,呢種食法非常原汁原味,本人十分喜歡💕莆田荔枝肉,酸甜口味,非常開胃,大大粒去核荔枝清甜多汁,無骨豬肉,啖啖肉,肉質嫩滑,食落令人非常幸福呢😍😍😍興米炒米粉,

冰浸苦瓜

莆田扁肉湯

參巴爆蟶肉

鐵板鹽焗蟶子

莆田荔枝肉

興化炒米粉

興米炒米粉,每次必點菜式,米粉幼細,材料豐富,海鮮味滲入米粉中,滋味無窮😋😋😋
特別要讚一讚莆田嘅服務員非常勤快有禮,招呼周到,上菜速度非常快,食物亦能保持水準,難怪會客似雲來啦👍🏻👍🏻👍🏻
Type of Meal
Dinner