2023-08-05
朋友最近皮膚敏感發作,飲食要特別注意,所以我就相約他再訪這家,以健康食譜為主的餐廳! 時尚的裝潢令我哋可以放鬆心情好好相聚閒聊🥰Signature Big Burrata Plate 店員推介招牌菜,有好最喜歡又健康的意大利🇮🇹Burrata Cheese ,流心而奶味香濃,加上無基因改造,色彩繽紛又爽甜的復古蕃茄,配自家製青醬,另外有牛油果醬酸種多士,Burrata cheese 上仲額外加黑松露菌醬,味道好有層次! Superfood Salad 裡面有多種超級食物,如西蘭花、杏仁、發芽小扁豆、紅菜頭等,營養高而且好清新! Orka Salmon Steak 用上紐西蘭可持續性野生捕獲三文魚扒,煮得剛好,外層香脆,肉質呈天然燈色,嫩滑鮮甜,食到停唔到口!Mango Gelato Bliss有機無麩質芒果雪糕,配上新鮮覆盆子、藍莓及可可碎粒, 香甜清新,朋友亦可以唔駛擔心敏感,安心享用Mocha Affogato experience 可以親子按喜好倒入有機熱朱古力到有機雲呢拿雪糕內,先食到濃郁暖暖的朱古力香,然後係冰涼幼滑雪糕,令人好滿足😌
Signature Big Burrata Plate
Superfood Salad