6 day(s) ago
今日同朋友去左食攞左好多年米芝蓮非常之出名的華姐清湯腩 😁一去到就好多人 要排陣隊先有得食 我同朋友係晚上去食的入面坐滿晒人 就係出面周圍睇下啦!點知比我睇到 華姐的報紙專訪同名人的合照當中仲有蔡瀾 因為我都有睇開蔡瀾的食評同蔡瀾既書 所以得知蔡瀾食得既都係值得一食的 於是我就同我的好朋友講 雖然要排一陣隊 未知要排幾耐 不過我會排 因為咁多人食一定係好好食既 以我過往的經驗 多人排隊都係好好食的加上我係一個食開米芝蓮餐廳既一個狂熱份子 我食過的米芝蓮餐廳都係好好食的 攞到米芝蓮 係絕對有一定的實力 我同我朋友講時 佢都分分點頭認同所以我們講下講下 再周圍影下相 就到我們了一入到去 就坐低叫 我心中想食的清湯牛腩河配可樂 叫左野食 好快就有得食 👍🏻估唔到之後黎既可樂係好少見的支裝可樂 先試下個湯好清甜唔係味精湯 唔使飲可樂 再食牛腩係好入味一放入口就已經入口即溶 好好食吖 😋😋😋再食埋D河粉 好爽口好彈牙 唔會好粉好漿糊 我最後連湯都飲晒 整體黎講係好好味 😋😋這個價錢食到這個水準係超值👍🏻服務態度都唔錯架 都好有禮貌 👍🏻最後 都係食左70蚊 晚餐黎講 算係合理價錢 仲要係米
一去到就好多人 要排陣隊先有得食
我同朋友係晚上去食的
入面坐滿晒人 就係出面周圍睇下啦!
點知比我睇到 華姐的報紙專訪同名人的合照
我最後連湯都飲晒
整體黎講係好好味 😋😋
這個價錢食到這個水準係超值👍🏻
服務態度都唔錯架 都好有禮貌 👍🏻
最後 都係食左70蚊 晚餐黎講 算係合理價錢 仲要係米芝蓮既級數 絕對超值👍🏻