2011-12-23 38 views
8月20日, 早早去到深水埗, 食早餐實在有太多選擇… 左揀下右揀下就嚟咗呢間茶餐廳, 早餐都有好多款, 仲有d新鮮出爐麵包, 一盤一盤咁搬出嚟真係好香!::: 沙爹牛肉麵 + 餐蛋 + 熱奶茶 ::: $22 + $2叫咗個正正常常嘅早餐, 不過跟餐蛋嘅餐包先係主角, 仲係熱辣辣架! 似係墨西哥包, 面頭好脆又夠香軟~ 平時通常都最後先食個包或者太飽唔會食, 不過呢個餐包真係唔錯~ 餐蛋就ok啦, 只係油太多, 成隻碟都係… 沙牛麵個湯底超清, 好在有d沙爹醬, 但係味道都唔算濃, 牛肉係乸完一大輪之後嘅淋… 公仔麵硬度ok, 我鍾意比較硬少少嘅質地.熱奶茶普普通通, 唔夠滑.::: 什菜俄羅斯粉 + 火腿奄列 + 凍檸茶 ::: $21 + $2什菜俄羅斯粉相當足料! 個湯底超濃蕃茄香~ 椰菜、蕃茄、西芹、紅蘿蔔都煮到又淋又甜~ d通粉又好索湯~ 感覺上就係又有營養又夠健康同飽肚! 讚呀~ 火腿奄列就比下去喇… 個蛋唔係老, 但個質地唔知點解好似膠膠地咁, 加上真係太油膩, 搞到個餐又即刻唔健康番… 要讚嘅係個餐包! 竟然係個新鮮焗起香酥鬆軟嘅迷你墨西哥包!! 估唔到個餐包都做得咁

熱奶茶普普通通, 唔夠滑.

什菜俄羅斯粉相當足料! 個湯底超濃蕃茄香~ 椰菜、蕃茄、西芹、紅蘿蔔都煮到又淋又甜~ d通粉又好索湯~ 感覺上就係又有營養又夠健康同飽肚! 讚呀~ 火腿奄列就比下去喇… 個蛋唔係老, 但個質地唔知點解好似膠膠地咁, 加上真係太油膩, 搞到個餐又即刻唔健康番… 要讚嘅係個餐包! 竟然係個新鮮焗起香酥鬆軟嘅迷你墨西哥包!! 估唔到個餐包都做得咁認真~ 好正!
凍檸茶都唔錯~ 茶味都幾濃.

::: 菠蘿油 ::: $8
食完個早餐本身都夠飽, 不過就係俾佢地嘅麵包香吸引咗, 叫個菠蘿油食下先~塊鮮油用冰鎮住, 唔會溶, 好正! 擺入去熱辣辣嘅菠蘿包度好有冰火感覺, 菠蘿包嘅脆皮好香脆, 麵包又夠香, 加埋牛油鮮味, $8一個真係幾飽都食得落~

呢度特色真係佢嘅熱辣辣出爐餐包, 平時行開買個外賣一路行一路食都真係唔錯~
餐蛋
沙爹牛肉麵
火腿奄列
什菜俄羅斯粉
墨西哥包
冰鎮菠蘿油
熱奶茶 + 凍檸茶
2011-08-20
$28 (Breakfast)
什菜俄羅斯粉
墨西哥包