2025-01-07
今日又有朋友帶路出cwb搵食, 如果唔係有人帶真係唔知地牢下面別有當天, 有間咁好食嘅印尼嘢坐低見menu有串燒,好耐無食了即刻忍唔住要叫,本身諗住雞牛羊每款都試下,不過點知羊無曬sosad我同朋友都唔算食得太辣, 佢個沙爹醬好惹味得嚟唔算太辣,仲會有花生嘅香味雞肉好juicy有驚喜,下次黎一定encore, 牛就中規中矩要讚佢呢度飲品好快就上咗,本身我哋仲驚啲菜會辣,所以佢凍飲咁快上真係very good之後我哋仲叫咗炸粟米餅,見openrice好多人推,但turns out 佢唔係只有粟米,比較似係大阪燒但係用印尼嘅調味, 咬開見到入面有啲椰菜同蘿蔔絲應該都有落少少粉,所以幾飽肚對唔食得辣嘅人黎講其實幾辣下,不過好食嘅,有凍飲就食到XD炒貴刁個份量超級多 味道中規中矩 但佢有埋配菜可以食辣之餘refresh 仲有啲新鮮炸起嘅七彩蝦片好開心 (PS 呢個可以揀辣度/唔辣)巴東牛肉飯無得揀辣度, 但唔算好辣, 要小心啲配菜反而辣到飛起 (對唔食辣嘅人黎講)打完卡先記起我哋係叫班瀾飯, 好彩staff都肯同我哋轉返佢哋呢度啲interior 好靚呀,連啲凳都係用tiffany blue,
雞肉好juicy有驚喜,下次黎一定encore, 牛就中規中矩 要讚佢呢度飲品好快就上咗,本身我哋仲驚啲菜會辣,所以佢凍飲咁快上真係very good 之後我哋仲叫咗炸粟米餅,見openrice好多人推,但turns out 佢唔係只有粟米,比較似係大阪燒但係用印尼嘅調味, 咬開見到入面有啲椰菜同蘿蔔絲應該都有落少少粉,所以幾飽肚
對唔食得辣嘅人黎講其實幾辣下,不過好食嘅,有凍飲就食到XD 炒貴刁個份量超級多 味道中規中矩 但佢有埋配菜可以食辣之餘refresh 仲有啲新鮮炸起嘅七彩蝦片好開心
(PS 呢個可以揀辣度/唔辣) 巴東牛肉飯無得揀辣度, 但唔算好辣, 要小心啲配菜反而辣到飛起 (對唔食辣嘅人黎講)
打完卡先記起我哋係叫班瀾飯, 好彩staff都肯同我哋轉返 佢哋呢度啲interior 好靚呀,連啲凳都係用tiffany blue,感覺好有東南亞風情 我哋兩個人嗰日都餓,所以叫咗兩個飯,不過如果唔想食澱粉 都可以單叫肉嘅,印象中應該都係有雞/牛/羊