2023-11-04 170 views
原本諗住去對面間舖買兩餸飯,但兩餸飯店8點幾就賣晒收晒嘢,見呢間巧手製作仲有飯又唔洗排隊,所以就幫襯下。其實之前都買過,啲飯同包係幾平,好多公公婆婆排隊買。但印象中前枱個阿姐好惡好冇禮貌,態度好差,好似全世界得罪咗佢咁。今次幫襯個姐姐都係keep住一個好唔友善嘅態度,仲要落錯晒嘢畀我。佢問我「要唔要豉油?」,我答「唔洗豉油」,佢再問「要唔要菜?」,我話「好吖 要菜」,當時我冇留意佢落咗啲咩,而且塊板好高 都好難睇到,點知返到屋企打開先發現佢落咗豉油 但冇落菜😠原本就係想食得健康啲,點知落錯晒,今舖真係冇下次 冇下次 冇下次。下次真係早啲去買返兩餸飯算!

下次真係早啲去買返兩餸飯算!
北菇蒸雞飯
TakeAway