宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-10-23 276 views
最近成日落雨,就諗住去我飯堂居酒屋食個火鍋暖下胃。啱啱今晚無野做,就打算去食餐好嘅!😍同以前一樣,最中意點放題火鍋],因為可以任食‼️連最高級嘅松葉蟹都可以任食,爽!豬骨湯同醬油湯做湯底,兩個湯底都非常香濃,豬骨湯帶出非常清甜嘅豬骨味道,而醬油湯唔會油膩,飲住非常鮮美。不論係邊個湯底,打邊爐都係絕配!仲有和牛嘅雪花真係好靚,涮入湯底後,脂肪慢慢融化,一口咬落去鮮嫩多汁嘅口感喺口中爆開,一個字,絕!仲有日本最出名嘅松葉蟹肉,份量好足,蟹肉鮮美多汁,仲可以食到蟹膏,非常新鮮!而且蟹肉嘅肉質都比較厚實,每一口都係精華!刺身拼盤有3種,我最中意嘅就係蝦子,肥美又大隻!而且蝦子特別軟糯,咬起嚟非常鮮甜!呢度嘅食物真係完全符合我嘅胃口,涼涼嘅天氣打邊爐真係太爽啦!下次再嚟食更多!

最近成日落雨,就諗住去我飯堂[宴]居酒屋食個火鍋暖下胃。啱啱今晚無野做,就打算去食餐好嘅!😍

同以前一樣,最中意點[松餐放題火鍋],因為可以任食‼️連最高級嘅松葉蟹都可以任食,爽!