2019-07-24
葵廣除左掃街小食鋪之外,其實仲有好多食店係有位坐,我自己本人就對小食一般般,依加葵廣小食個價位仲貴過一個飯餐,更加唔洗諗。所以,我都係鍾情有位坐既鋪頭多。葵廣既食店,食得最多係小雨天同埋一泡而紅,兩間都係一出新都會橋就見到,等我今日寫下一泡而紅。去一泡而紅食野,唔食點等位,一開頭係Cashier度睇Menu簡好野食比錢先。佢飯餐送野飲,價錢中等,份量多,晚黑都幾多人一丁友食,又係一個窮人恩物。買左野食,侍應好好咁幫我搵個一個人都坐得舒服既位,等左陣,野食就到喇。我叫左個雞泡飯,依見到入面好多雞同菜,面頭有莞西調味,同埋勁多飯,一定食得飽。佢湯底唔太多味精,還好,雞都幾滑,個配搭幾清淡。另外,仲送野飲,抵食!總結,一泡而紅雖然唔係葵廣依加主流食店,但係憑住佢Target我依類一丁友食飯既客人,果然長做長有!
所以,我都係鍾情有位坐既鋪頭多。
另外,仲送野飲,抵食!