2022-02-12
一間專食大份扒類的西餐廳🍴呢幾日搵相俾我搵到倉底貨👀原來之前去過葵芳仲食過一間幾隱蔽既西餐廳,環境都算不錯,夜晚唔係太多人,不過依家禁左晚市,冇得坐喺餐廳入面悠閒Talk😖*+$20 升級套餐(餐包,餐湯同餐飲)🐷 炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒配菠蘿,雜菜沙律同燒汁 $145 (6/10)首先上左餐湯同餐包,餐廳就推薦我地將餐包點餐湯(南瓜湯),因為兩者係特別製作,餐湯幾用心畫左pattern,點落去都的確好味,因為就咁包有少少太乾身,不過包都幾特別,感覺用左穀物類製作,而兩者又可以中和下,對於我呢個唔太鍾意南瓜既人黎講,呢個湯都合我口味的🙈跟住就到主菜~上到黎,豬扒又真係名不虛傳地大大塊🙊菠蘿都冇比少我地㗎,不過我就覺得豬扒唔算太好味,有d鞋🥴要撒左燒汁先有d味,勉強可接受。我見咁貴就勉強食左大部分。不過薯條又炸得幾好幾香,熱辣辣,沙律都幾fresh,配菜好味過呢個正餐🤗🐄 炭燒美國頂級牛肩板鍵肉 10oz 配雜菜沙律同香濃牛肉汁 $218 (7/10)我朋友就叫左呢個,可能都因為我鍾意食牛多過食豬,所以佢呢個我覺得係好味d,牛味都幾juicy。🤗總結,雖然佢大大塊,服務都不錯
*+$20 升級套餐(餐包,餐湯同餐飲)
總結,雖然佢大大塊,服務都不錯,但係佢肉類感覺唔太合格😥而且價錢偏貴,應該就唔會再黎。